ΤΟΠΙΚΑ

Αμετανόητος ο 40χρονος Βολιώτης που σκότωσε τη νονά του

αμετανόητος-ο-40χρονος-βολιώτης-που-σκό-875253

«Δεν νιώθω κάτι για τη νονά μου, που πέθανε. Ισως αν δεν έπεφτε κάτω, δεν ούρλιαζε και δεν έπαιρνε μαζί της και τα κουζινομάχαιρα, να μη γινόταν αυτό!».

Αμετανόητος για τις πράξεις του είναι ο 40χρονος Βολιώτης, που στις αρχές Νοεμβρίου 2021 κατακρεούργησε την 75χρονη Ευθαλία Αλεξούλη – Αβραμίδου, που τον αγαπούσε ως πνευματικό της παιδί και τον στήριζε πάντοτε ηθικά και οικονομικά, συνταράζοντας το πανελλήνιο.

Ο σφαγέας, ο οποίος δικάζεται μεθαύριο Πέμπτη από το ΜΟΔ Τρικάλων για τον φόνο της νονάς του, αλλά και της 69χρονης Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη, της μητέρας του δικηγόρου που είχε αναλάβει αρχικώς την υπεράσπισή του, τον Αύγουστο του 2009, δεν αισθάνεται κάτι για τις πράξεις του.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη των ψυχιάτρων Απόστολου Τσιάμη και Γεώργιου Καραμπουτάκη, που διορίστηκαν από τον ανακριτή Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί, αν ο στυγερός δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική νόσο και αν είχε καταλογισμό των πράξεών του, με δεδομένο ότι η υπεράσπιση κατέθεσε τον ισχυρισμό ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Αμφότεροι οι ψυχίατροι καταλήγουν στο πόρισμά τους ότι ο 40χρονος κατά τον φόνο της νονάς του, τον οποίο έχει ομολογήσει, δεν βρισκόταν σε κατάσταση νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών, ενώ αντιλαμβανόταν πλήρως το άδικο των πράξεών του και η ενδεχόμενη αποδεδειγμένη άμεσα προγενέστερη χρήση κοκαΐνης θα μπορούσε να επηρεάσει ελαφρά την παρόρμησή του, όχι όμως τον καταλογισμό της πράξης του.

Ειδικά ο κ. Τσιάμης επισημαίνει ότι εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η απώλεια ενός ανθρώπου και συγκεκριμένα της νονάς του, δεν φαίνεται να τον «δονεί» συναισθηματικά. Κυνικά εκφράζει την άποψη ότι αφού στηρίζεται από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, δεν νιώθει άσχημα.

Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα της συνέντευξής του στον ψυχίατρο.

Αναλυτικά ο 40χρονος αναφέρει: «Είναι σαν να μη το έχω κάνει εγώ. Είμαι φυλακή, χωρίς να ξέρω γιατί είμαι φυλακή. Από τη στιγμή που με στηρίζουν η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, είμαι μία χαρά. Δεν νιώθω κάτι για τη νονά μου, που πέθανε. Ισως αν δεν έπεφτε κάτω, δεν ούρλιαζε και δεν έπαιρνε μαζί της και τα κουζινομάχαιρα να μη γινόταν αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν θυμάμαι και πολλά γύρω από αυτό. Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο άλλος, που ήταν υπό την επίδραση της κοκαΐνης».

Επισημαίνεται ότι ειδικά για τη χρήση της κοκαΐνης οι ψυχίατροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και κριτήρια τα οποία να πιστοποιούν εξάρτηση από την εν λόγω ναρκωτική ουσία. Η περιστασιακή χρήση της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, όμως, τα αποτελέσματα για ενδεχόμενη μακροχρόνια και συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι αρνητικά.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο σφαγέας ενήργησε σύμφωνα με την αντίληψη και τη βούλησή του.

Επισημαίνεται ότι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη συντάχθηκε τον Μάρτιο του 2022, δηλαδή πέντε μήνες μετά τη δολοφονία της άτυχης Ευθαλίας Αλεξούλη – Αβραμίδου.

Την ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας του δικηγόρου του (είχε αναλάβει αρχικώς την υπεράσπισή του για τον φόνο της νονάς), ο 40χρονος συνεχίζει να την αρνείται.

Ο σφαγέας επιμένει ότι «ήταν μία πολύ καλή φίλη της γιαγιάς μου, που μου είχε κάνει μέχρι και μασάζ».

Ο 40χρονος, πάντως, θα λογοδοτήσει μεθαύριο Πέμπτη στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τις στυγερές δολοφονίες.

Η άτυχη Ευθαλία Αλεξούλη – Αβραμίδου (η νονά του) βρέθηκε κατακρεουργημένη στις αρχές Νοεμβρίου 2021 σε αποθήκη της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στην οδό Καζανάκι στη Νέα Ιωνία.

Εντοπίστηκε από τις αρχές μετά από μέρες ερευνών, καθώς η οικογένειά της είχε κάνει δήλωση εξαφάνισης. Ο 40χρονος είχε προσπαθήσει να εξαφανίσει τα ίχνη του και να θολώσει τα νερά των αστυνομικών ερευνών. Εκρυψε τη σορό της και εξαφανίστηκε από τον τόπο του εγκλήματος.

Δεν δίστασε ακόμη να επισκεφτεί το σπίτι της άτυχης γυναίκας και να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της για να δει δήθεν τι συμβαίνει, όταν έγινε δήλωση εξαφάνισης.

Θα δικαστεί και για τον φόνο της Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη, ο οποίος αποκαλύφτηκε από δείγμα DNA στα νύχια της θανούσας,που ταυτίζεται με το DNA του δολοφόνου που ελήφθη μετά την εξιχνίαση του πρώτου εγκλήματος. Η δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου