ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν ταράτσες στην παραλία για την εκφώνηση της παρέλασης

αναζητούν-ταράτσες-στην-παραλία-για-τ-874759

Σε σαφάρι αναζήτησης στέγης για τους εκφωνητές της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στην ταράτσα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου παραδοσιακά βρίσκονταν οι αφανείς πρωταγωνιστές των παρελάσεων των εθνικών επετείων, περιγράφοντας τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας και σκορπώντας με τις αφηγήσεις τους ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας για τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία, δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έβαλε λουκέτο στο μοναδικό υποκατάστημά της στον Βόλο, στην οδό Αργοναυτών. Οι πόρτες του εμβληματικού κτιρίου με «πρόσωπο» στην παραλία έκλεισαν, το προσωπικό μετακινήθηκε και στον χώρο δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση.

Με το πρόβλημα ήρθε αντιμέτωπος ο υπεύθυνος φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σταμάτης Μπένης, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διοργάνωση της μαθητικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην ταράτσα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στήνονταν οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και οι «φωνές» της παρέλασης Χρυσάνθη Βουτσά και Γιώργος Τουφεξής έδιναν από το συγκεκριμένο σημείο το στίγμα του εορτασμού, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

«Πλέον δεν έχουμε πρόσβαση στο κτίριο και αναζητούμε στέγη σε γειτονικά αντίστοιχα», ανέφερε ο κ. Μπένης για την αναζήτηση που έχει ξεκινήσει. Πρώτη επιλογή είναι ταράτσες και μπαλκόνια σε διπλανά της Τράπεζας της Ελλάδος κτίρια. Ερχονται σε επαφή με διαχειριστές πολυκατοικιών και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με μπαλκόνια με «πρόσωπο» στην παραλία, αναζητώντας το καταλληλότερο για να στηθεί ο εξοπλισμός και να γίνει άρτια η περιγραφή της παρέλασης.

«Οι τεχνικοί θα αποφανθούν για το καταλληλότερο σημείο. Γεγονός πάντως είναι ότι ο κόσμος είναι πολύ ανοιχτός και θετικός να φιλοξενήσει στο μπαλκόνι του συντελεστές της παρέλασης», σημείωσε ο κ. Μπένης.

Η αλλαγή του χώρου, όπου θα φιλοξενηθούν εκφωνητές, δεν θα σηματοδοτήσει άλλες αλλαγές στην παρέλαση. Φέτος η Χρυσάνθη Βουτσά και ο Γιώργος Τουφεξής, που για σχεδόν 20 χρόνια είναι οι εκφωνητές των παρελάσεων, θα έχουν στο πλευρό τους τούς εκπαιδευτικούς Κατερίνα Κολοκοτρώνη και Βασίλη Κλείτσα. Με τους δύο νέους εκπαιδευτικούς θα μοιραστούν τον χρόνο της περιγραφής, προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση.

Εν των μεταξύ και εν αναμονή της εγκυκλίου, σχολεία και πολιτιστικοί φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται για τη φετινή παρέλαση, που φέτος θα διεξαχθεί χωρίς μάσκες και πιθανόν χωρίς τον χρονικό περιορισμό, που είχε επιβληθεί πέρυσι, με αποτέλεσμα να μη συμμετάσχουν τότε πολιτιστικοί σύλλογοι και ενώσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου