ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητικοί Σύλλογοι: «Αν δεν παρθούν μέτρα, οι φοιτητές θα καταντήσουν να μένουν σε σκηνές»

φοιτητικοί-σύλλογοι-αν-δεν-παρθούν-μ-874772

Παρέμβαση στο κτίριο της Πρυτανείας πραγματοποιούν σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εν συνεχεία των προγραμματικών τους δηλώσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σήμερα το πρωί, η Πρυτανεία στο κτίριο Παπαστράτος, στην παραλία του Βόλου, ήταν αποκλεισμένη, με τους φοιτητές να φρουρούν τις πόρτες. Οι φοιτητές καλούν τις Πρυτανικές Αρχές να ακούσουν τα αιτήματά τους και να επιληφθούν για την ικανοποιήσή τους ώστε να μην χαθεί η χρονιά για εκατοντάδες φοιτητές.

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων, οι φοιτητές είχαν κρεμάσει πανό σε κάγκελα και πόρτες μέσα από τα οποία γνωστοποιούν τα πάγια αιτήματά τους, με σημαντικότερο αυτό της στέγασης. Ακόμη, μία σκηνή κάμπινκ είχε στηθεί στο κέντρο του Θόλου δίνοντας το μήνυμα ότι αν δεν παρθούν μέτρα για το ζήτημα της στέγασης πολλοί φοιτητές θα χρειαστεί να μείνουν σε σκηνές. «Δείχνουμε λοιπόν ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, στο τέλος θα καταντήσουμε να μένουμε εκεί πέρα. Έτσι πάνε τα πράγματα. Αν δεν χτιστούν άμεσα εστίες, θα δούμε όλο τον Βόλο με σκηνές, με φοιτητές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νικολούλης, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Με τη σειρά του, ο Χρύσανθος Βουλγαράκης, Γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ανέφερε ότι οι φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη της πρυτανείας, ωστόσο, τα μαθήματα γίνονται κανονικά σε δεσμευμένες, για τον σκοπό αυτό αίθουσες, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι φοιτητές με απουσίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

-Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων. 300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

-Να αξιοποιηθεί η περιουσία του Ιδρύματος αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του Δημοσίου, του δήμου και της περιφέρειας για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

– Δημιουργία αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν εστιών στο κτίριο της Βαμβακουργίας. Να φύγουν τώρα οι επιχειρήσεις.

– Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους τους φοιτητές. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο για τη φοιτητική στέγη.

– Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών-κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχηση όλων των ομοειδών τμημάτων, να καταργηθούν οι απαράδεκτοι “κόφτες”.

-Επενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για την στέγαση των φοιτητών, έως ότου ανοίξουν νέες εστίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου.

Οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις ενημερωτικές δράσεις ενώ δεν θα σταματήσουν τον αγώνα των διεκδικήσεων έως ότου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου