ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγιο σε παγκάκι έχει βρει άστεγος στον Αναυρο

καταφύγιο-σε-παγκάκι-έχει-βρει-άστεγο-868498

Καταφύγιο σε παγκάκι στον Αναυρο έχει βρει τις τελευταίες μέρες αλλοδαπός άστεγος. Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον ταλαιπωρημένο πολίτη είναι πολύ λίγες. Είναι άστεγος, πιθανότατα Πακιστανός και δεν επιτρέπει σε κανέναν να του δίνει βοήθεια.

Το θλιβερό θέαμα με τον άπορο αλλοδαπό ραγίζει καρδιές στο κέντρο του Βόλου. Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος λέει πως «τον βλέπουμε να κοιμάται στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και τέσσερις με πέντε μέρες».

«Προσπάθησα μία δύο φορές να τον πλησιάσω και να του μιλήσω, όμως δεν μου επιτρέπει να τον προσεγγίσω. Σηκώνεται και φεύγει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανάρτησε την εικόνα του άστεγου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για «μια ακόμη εικόνα που γίνεται συνηθισμένη και στην πόλη μας με συνανθρώπους που τις περισσότερες φορές αρνούνται τη βοήθεια», αναφέρει στο σχόλιο που τη συνοδεύει.

Οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας εδώ και δύο με τρία χρόνια βρίσκουν αρκετούς ανθρώπους που για κάποιον λόγο βρέθηκαν άστεγοι να κοιμούνται σε παγκάκια σε πάρκα του Βόλου.

Κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, πρόκειται για Ελληνες πολίτες, Βολιώτες, άνδρες και γυναίκες.

«Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά αρνούνται τη συνδρομή μας. Το μόνο που θέλουν είναι τσιγάρα ή χρήματα. Τρόφιμα δεν δέχονται, ενώ αρνούνται να εγκαταλείψουν το μέρος τους. Ακόμη και όταν ανοίγουν οι δομές του Δήμου Βόλου λόγω επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών, μένουν στους εν λόγω χώρους για λίγες ώρες προκειμένου να σιτισθούν και να πλυθούν και στη συνέχεια επιστρέφουν στα μέρη τους έξω στον δρόμο.

Για πολλούς είναι τρόπος ζωής αυτός. Εχουν μάθει να είναι στον δρόμο και να βιοπορίζονται ζητιανεύοντας ή θεωρούν πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για εκείνους. Υπάρχουν πια πολλές κατηγορίες τέτοιων ανθρώπων», σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Δεν είναι γνωστό για ποιον λόγο βρέθηκαν στον δρόμο και είναι μόνοι. «Ξέρουμε μόνο τα μικρά τους ονόματα και μας γνωρίζουν και εκείνοι», προσθέτει.

Παράλληλα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπους που βρίσκονται παροδικά στον δρόμο για λόγους προβλημάτων με τις οικογένειές τους. Αυτά τα προβλήματα ξεπερνιούνται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου