ΤΟΠΙΚΑ

Στη Μάλαγα Ισπανίας καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

στη-μάλαγα-ισπανίας-καθηγητές-του-2ου-ε-868422

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για τη δημιουργική εκπαίδευση

Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε, μέσα στον Δεκέμβριο, αντιπροσωπεία καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το οποίο συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus για τη «Βελτίωση της προσέγγισης της διδασκαλίας των μαθητών με λιγότερες ευκαιρίες με σκοπό την αποφυγή της σχολικής εγκατάλειψης».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εννέα καθηγητές του σχολείου διαφορετικών ειδικοτήτων.

Ο ισπανικός φορέας υλοποίησης του προγράμματος στάθηκε εξαιρετικός σύμμαχος, και με γνώμονα την βαθμίδα εκπαίδευσης, τον τύπο του σχολείου, την ηλικία των μαθητών μας αλλά και το κοινωνικό τους προφίλ, οργάνωσε, με τη βοήθεια έμπειρων εισηγητών, μια εξαιρετικά δομημένη και δημιουργική εκπαίδευση.

Συζητήσεις, εργαστήρια καλών πρακτικών και τεχνικών και επισκέψεις σε αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας φιλοξενίας, ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση των συμμετεχόντων, οι οποίοι επέστρεψαν με τις βαλίτσες τους γεμάτες νέες ιδέες και στόχους.

Εγιναν επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την χώρα φιλοξενίας και να θαυμάσουν από κοντά καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Τα προγράμματα ERASMUS+ πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου