ΤΟΠΙΚΑ

Στη γειτονική Τουρκία το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

στη-γειτονική-τουρκία-το-9ο-δημοτικό-σχ-884681

Επίσκεψη στην πόλη πόλη Sakarya της Τουρκίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Οι μικροί αγρότες συναντούν τη γη» η αντιπροσωπεία του σχολείου επισκέφθηκε την τουρκική πόλη από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τέσσερις χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και βασικοί του στόχοι είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γεωργικές δεξιότητες, οικολογική συνείδηση, επίγνωση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Τη Δευτέρα 31/10 έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης παρουσία του Δημάρχου και των εκπαιδευτικών αρχών της περιοχής και στη συνέχεια οι αντιπροσωπίες ξεναγήθηκαν στο σχολείο, το οποίο αν και το παλαιότερο πόλης είναι πλήρως ανακαινισμένο, με πολλούς χώρους δραστηριοτήτων, σύγχρονο εξοπλισμό και ένα πολύ μεγάλο γυμναστήριο υπό κατασκευή. Τη 2η μέρα έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και στη συνέχεια οι αντιπροσωπίες επισκέφθηκαν αγρόκτημα με καρποφόρα δέντρα της περιοχής. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 2/11 έγινε επίσκεψη στο Δημοτικό Κήπο, όπου έχει παραχωρηθεί χώρος στο σχολείο. Εκεί οι μαθητές φύτεψαν σπόρους και συνέλλεξαν καρπούς από το σχολικό κήπο. Την Πέμπτη 3/11 οι μαθητές ζωγράφισαν στο χώρο του σχολείου τις ποδιές τους και στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στη λίμνη Σαπάντζα καθώς και σε μεγάλο πάρκο της περιοχής. Την Παρασκευή 4/11, τελευταία μέρα του προγράμματος έγινε η τελετή λήξης με την απονομή των πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου