ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη εισαγωγή στη ΜΕΘ Covid

πρώτη-εισαγωγή-στη-μεθ-covid-868313

Γυναίκα ηλικίας 55 ετών ανεμβολίαστη εισήχθη χθες στη ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με βαριά συμπτώματα του κορονοϊού. Πρόκειται για την πρώτη νοσηλεία στην κλινική εδώ και δύο μήνες. Από τις 22 Μαΐου η Κλινική ήταν άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, οι νοσηλείες με κορονοϊό παρουσιάζουν αύξηση από τα μέσα Ιουλίου και μετά.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στη Β’ Κλινική Covid 18 ασθενείς, όταν στις αρχές Ιουλίου τα σχετικά περιστατικά δεν ξεπερνούσαν τα οχτώ.

Οι νοσηλευόμενοι είναι κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι και το 50% αυτών ανεμβολίαστο. Επίσης, στην Κλινική νοσηλεύονται και δύο νέοι με κορονοϊό, μία γυναίκα ηλικίας 21 ετών που έχει κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και ένας αλλοδαπός άνδρας ηλικίας 19 ετών που έχει κάνει τη μία δόση του εμβολίου.

Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου λειτουργούν η β’ Κλινική Covid, η οποία έχει δυνατότητα φιλοξενίας 35 ατόμων, και η ΜΕΘ Covid με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων. Αν παραστεί ανάγκη, θα επαναλειτουργήσουν η Α’ Κλινική Covid και η B’.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου