ΤΟΠΙΚΑ

Οικογένειες σε καραντίνα

οικογένειες-σε-καραντίνα-870799

Το νέο κύμα της πανδημίας με τις υποπαραλλαγές της Ομικρον να «θερίζουν» στη Μαγνησία βρίσκεται στην κορύφωσή του εκτιμούν οι υγειονομικές αρχές του Βόλου, καταγράφοντας καθημερινά συρροές κρουσμάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν σε ολόκληρες οικογένειες.

Ο ιός κολλά πλέον σαν το συνάχι. Από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο και χωρίς καμία διάκριση. Το αξιοπερίεργο είναι η διαφορετική συμπεριφορά που έχει από άτομο σε άτομο.

Εχουν καταγραφεί περιπτώσεις μελών της ίδιας οικογένειας που μολύνθηκαν με διαφορά ολίγων ημερών και όμως τα συμπτώματα διαφέρουν. Σε άλλους ο ιός εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό, συνάχι και πονόλαιμο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που περνούν την καραντίνα με ηπιότερα συμπτώματα και για το μόνο που διαμαρτύρονται είναι ο πονοκέφαλος και ο πόνος στα άκρα.

«Αυτά τα δύο χρόνια ο ιός απέδειξε ότι αλλάζει πιο γρήγορα από ό,τι αναμέναμε. Το θετικό είναι πως δεν καταγράφεται προς στιγμή αύξηση στις εισαγωγές ασθενών στην κλινική covid», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ηλίας Καραμέτος, επικεφαλής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Αχιλλοπούλειο.

Οι πολίτες ωστόσο επειδή ανησυχούν σπεύδουν ολοένα και συχνότερα στα Επείγοντα, μόλις διαπιστώσουν ότι είναι εμπύρετοι. «Φοβούνται ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και σπεύδουν να εξεταστούν για να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή όχι. Μολονότι μπορούν να υποβληθούν σε τεστ στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, επιλέγουν το Νοσοκομείο Βόλου, διότι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια», προσθέτει ο κ. Καραμέτος.

Μιλώντας για τα εμβόλια και το τι πρέπει να κάνουμε επισήμανε ότι «όσο πιο πριν έχει κάνει κάποιος την τρίτη δόση, τόσο λιγότερη ανοσολογική κάλυψη έχει».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ουρές για δωρεάν ελέγχους

Η αγωνία των πολιτών για τη νέα έξαρση του κορονοϊού, καθώς επίσης η αύξηση της διασποράς επιβεβαιώνονται καθημερινά από τον αριθμό των δωρεάν rapid test που γίνονται στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ενώ μεσολάβησε μία περίοδος που η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη, τις τελευταίες δύο εβδομάδες συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες για να υποβληθούν σε έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 404 μαζικές δειγματοληψίες και επιβεβαιώθηκαν 90 θετικά κρούσματα.

Ειδικότερα, στο λιμάνι της Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 82 δειγμάτων καταγράφηκαν 28 θετικά κρούσματα σε 13 γυναίκες και 15 άντρες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου όπου πραγματοποιήθηκαν 254 έλεγχοι εντοπίστηκαν 50 μολύνσεις σε 24 άντρες και 26 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο Βόλου σε συνολικό αριθμό 139 δειγμάτων καταγράφηκαν 25 θετικά κρούσματα σε 14 γυναίκες και 11 άντρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

Τέλος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έγιναν 29 τεστ και βρέθηκαν επτά 7 θετικά κρούσματα σε τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

Σήμερα Πέμπτη στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων δωρεάν έλεγχοι θα γίνουν στα εξής σημεία:

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:30-15:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:30-11:30 μαζική δειγματοληψία στην παραλία

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

*12:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο πρώην δημαρχείο της Αγριάς.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου