ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους Λιμενικών

συνάντηση-της-ν-ε-του-πασοκ-κιναλ-με-εκ-868178

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος είχε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.

Βασικό σημείο της συνάντησης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων και η παρουσίαση της κατάστασης στη Μαγνησία.

Την ΝΕ την αντιπροσώπευσαν ο Γραμματέας Πολίτης Νικόλαος, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Βακουφτσή Κερασία (Σούλα), ο Υπεύθυνος ΜΜΕ & Επικοινωνίας Λουφόπουλος Δημήτριος και τα μέλη Σκοπελίτης Νικόλαος και Μέρκατας Γεώργιος. Από την πλευρά των Λιμενικών παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ) και Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος Κυράνης Κωνσταντίνος, το μέλος της Π.Ο.Λ. και Ά Αντιπρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Μαγνησίας Σιδέρης Γαβρίλος. Επίσης από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος συμμετείχαν ο Γραμματέας Μαχαίρας Νικόλαος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Σουλίνας Χαράλαμπος και το μέλος Κοπτσιαλής Κωνσταντίνος.

Η ενημέρωση αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμενικό σώμα, ιδιαίτερα για την περιοχή της Μαγνησίας, αν και οι προβληματισμοί επεκτείνονται στο το σύνολο του Ελλαδικού χώρου. Δυστυχώς η κατάσταση που περιγράφηκε και τα προβλήματα στα οποία επιζητούν λύσεις οι λιμενικοί μας, παραμένουν τα ίδια εδώ και καιρό. Μάλιστα η αδιαφορία της κυβέρνησης ακόμα και για συζήτηση με τους εκπροσώπους των λιμενικών είναι εμφανής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι η μείωση των οργανικών θέσεων κατά 30% περίπου, κάτι στο οποίο συνετέλεσε και ο Καλλικράτης, χωρίς όμως να διορθωθεί από τότε. Παράλληλα το κλείσιμο υπηρεσιών και η υποστελέχωση τους έχει επιφέρει φόρτο εργασίας στους λιμενικούς που παρέχουν υπηρεσίες υπερβάλλοντος ζήλου. Τα προβλήματα κατανομής και οι ελλιπείς βάρδιες δημιουργούν προβλήματα στο Σώμα που είναι ζήτημα χρόνου να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών της Μαγνησίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το φυλάκιο του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, το οποίο έχει κλείσει και μετατρέπεται σε εποχικό φυλάκιο με πολύ μικρή δύναμη 2 ατόμων, όταν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει δύναμη 10-12 ατόμων με αυτοκίνητο και σκάφος. Η μετατροπή του σε εποχικό φυλάκιο στερεί παράλληλα τα άτομα που στέλνονται από το Βόλο, δημιουργώντας ανισοκατανομές στις βάρδιες και ελλιπή φύλαξη και εξυπηρέτηση. Το θέμα του Αγίου Ιωάννη είναι ιδιαίτερα κομβικό για μία τουριστική περιοχή που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και η απουσία του λιμενικού δημιουργεί κενό αστυνόμευσης και ταλαιπωρία στους μόνιμους κατοίκους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αναφέρθηκε για κλήση βοήθειας στο λιμενικό από την παραλία του Αγίου Ιωάννη, κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος επέμβασης από το Βόλο ξεπερνά τη μία και πλέον ώρα. Αντιλαμβανόμαστε πως η διάρκεια αυτή μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Οι λύσεις είναι απλές και πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν.

  • Μετατροπή του φυλακίου του Αγίου Ιωάννη σε μόνιμο λιμενικό σταθμό
  • Ανακατανομή των οργανικών θέσεων
  • Ενίσχυση των θέσεων σε σταθμούς της Μαγνησίας
  • Επαναπροσδιορισμός μεταθέσεων με συνεκτίμηση οικογενειακής κατάστασης και χρόνια υπηρεσίας, όπως συμβαίνει σε άλλα σώματα ασφαλείας και φορείς δημοσίου

Θεωρούμε αυτονόητο πως κάθε λιμενικός, καθώς και όλοι όσοι υπηρετούν σε Σώματα Ασφαλείας πρέπει να υποστηρίζονται και να έχουν τη βοήθεια του κράτους για να παρέχουν το έργο τους ανεμπόδιστα και αποδοτικά. Η άποψη τους πως αντιμετωπίζονται ως πολίτες Γ’ κατηγορίας μας λυπεί και συντασσόμαστε στο πλευρό τους για επίλυση των ζητημάτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου