ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με το Επιμελητήριο Μαγνησίας

συνάντηση-της-ν-ε-του-πασοκ-κιναλ-με-το-869331

Με το Επιμελητήριο Μαγνησίας συναντήθηκε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας με βασικό θέμα τα βασικά προβλήματα του εμπορικού κόσμου που δεν είναι άλλα από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.

Το επιμελητήριο εκπροσώπησαν οι κ.κ. πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης, Αριστείδης Σαββάκης, β’ αντιπρόεδρος, Βασίλειος Ζαχείλας, γενικός γραμματέας και Δώρα Καναβιτσά, μέλος, πρόεδρος ΟΕΒΕΜ. Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή παρευρέθηκαν ο γραμματέας Νίκος Πολίτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Σούλα Βακουφτσή, τα μέλη Αργυρώ Αναγνωστοπούλου και Γιώργος Μέρκατας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ματίνα Πρίγκου.

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου έρχονται σε αντιστοιχία με αυτά του απλού πολίτη. Η ενέργεια και ο πληθωρισμός έχουν εξοντώσει τους επιχειρηματίες και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα. Ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιχειρήσεων έχει καταργηθεί και ο αποκλεισμός του 90% των επιχειρηματιών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Η παγωμένη αγορά παράλληλα με την αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων θα οδηγήσει μαθηματικά σε κλείσιμο επιχειρήσεων και θα επιβαρύνει την ανεργία της πόλης μας.

Σύνδεση με τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου υπάρχει και με τον πρωτογενή τομέα, καθώς αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και market παρουσιάζουν ήδη ελλείψεις σε προϊόντα ή καλούνται να αυξήσουν τις τιμές τους.

Ακόμα ένα σημαντικό σημείο που εκμαιεύθηκε από τη χθεσινή συνάντηση είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού φαινόμενο που παράλληλα παρατηρείται και στην αγροτική παραγωγή. Ιδιαίτερα σε επαγγέλματα όπως ξυλουργοί και τορναδόροι παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις, με εμφανή την απουσία σοβαρής επαγγελματικής κατάρτισης σε αυτά. Η κυβερνητική προσέγγιση στην εκπαιδευτική πολτική δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα αυτό, προχωρώντας στην εικονική μεταρρύθμιση που πιστεύει πως θα φέρει.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, της μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022, της μείωσης του ΦΠΑ βασικών αγαθών στο 6% (όπως προτείνει και η Ε.Ε.), της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751€ με παράλληλη μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις, της επαναφοράς των δόσεων που χάθηκαν μέσα στο τελευταίο διάστημα της ενεργειακής κρίσης και της ρύθμισης ως 240 δόσεις για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου, αποτελούν ανάσα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Επικουρικά η δημιουργία ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού καθώς και η παράταση των επιστρεπτέων προκαταβολών θα μπορούσαν να δώσουν μία ανάσα στον εμπορικό κόσμο, που πλήττεται σοβαρά από την ενεργειακή κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου