ΤΟΠΙΚΑ

«Καλημέρα» σε όλες τις γλώσσες

καλημέρα-σε-όλες-τις-γλώσσες-86774

Είπαν οι μαθητές των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

«Μια καλημέρα στην Ευρώπη», είπαν οι μαθητές των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο του χθεσινού εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που τιμάται σε πολλές χώρες της Ευρώπης με στόχο την ενθάρρυνση εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Τα παιδιά εργάστηκαν συστηματικά και μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα ήταν σε θέση να αντιληφθούν το μεγαλείο της πολυγλωσσίας στη Γη. Ο πλανήτης μας έχει πάνω από έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους που μιλούν μεταξύ 6.000 με 7.000 διαφορετικές γλώσσες.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μια ευκαιρία για να γιορταστεί αυτός ο γλωσσικός και πολιτισμικός πλούτος με παιχνίδια, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στα σχολεία με την άριστη οργάνωση από τους διευθυντές κ.κ. Πασχάλη Δήμου και Φίλ. Κωνσταντινίδη γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Οι μαθητές δουλεύοντας σε ομάδες, συζητώντας για τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία στο σχολείο και την καθημερινότητά τους είπαν «καλημέρα» στην Ευρώπη μέσα από διάφορες γλώσσες. Παρακολούθησαν βίντεο, έπαιξαν παιχνίδια και κουίζ από τη σχετική ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, έμαθαν λέξεις και φράσεις σε άλλες γλώσσες και έφτιαξαν αφίσες για τις τάξεις τους αξιοποιώντας τη Γωνιά της Ευρώπης, το μέρος το οποίο φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς η γνωστή εικαστικός κ. Αγγελική Κούρκουλου.

Στο 3ο Νηπιαγωγείο

Εξάλλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας προχώρησε σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν με παιγνιώδη τρόπο τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης. Τα παιδιά με δραστηριότητες μουσικοκινητικής και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση κατανόησαν ότι η κάθε γλώσσα βλέπει τον κόσμο με το δικό της τρόπο και είναι το αποτέλεσμα της δικής της ιδιαίτερης ιστορίας. Όλες οι γλώσσες έχουν την δική τους ξεχωριστή ταυτότητα και αξίες, και όλες είναι εξ ίσου επαρκείς ως μέθοδοι έκφρασης για τους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου