ΤΟΠΙΚΑ

Ιερός Ναός Αγ. Χρυσοστόμου στη Νέα Ιωνία

ιερός-ναός-αγ-χρυσοστόμου-στη-νέα-ιωνί-867424

Συνολικά 100 χρόνια μετά το τραγικό τέλος και τη θυσία του φωτισμένου Μικρασιάτη ιεράρχη Χρυσόστομου Σμύρνης, θεμελιώνεται στη Νέα Ιωνία, αύριο Κυριακή, ο ιερός ναός στη μνήμη του.

Ο ναός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο πού δώρισε ο δήμος Βόλου στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας και το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ευαγγελίστρια, στην οδό Προύσης, ανάμεσα στις οδούς Εφέσου και Μαγνησίας. Παρ’ ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των μελετών και αδειών, το έργο της ανέγερσης ενός ναού αφιερωμένου στον Άγιο της Μικρασίας θα ξεκινήσει συμβολικά την ημέρα της εορτής του σφραγίζοντας την επέτειο των 100 χρόνων από το μαρτύριό του.

Αλλωστε σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή που συνδιοργανώνονται με επίκεντρο τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον πολιτισμό, «Μαγνήτων Κιβωτός», και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της Νέας Ιωνίας, «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», «ΙΩΝΕΣ» και «Μνήμες Προσφύγων» (βλέπε σελ. 25).

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:30-20:00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κερκύρας Νεκταρίου και του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Αύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, από 7:00-10:30 θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ επίσης θα τελεστεί μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πρόσφυγες.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί ειδική επιμνημόσυνη ακολουθία, με την παρουσία των αρχών της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του προαυλίου του ιερού ναού.

Θα ακολουθήσει η θεμελίωση του ιερού ναού Αγίου Χρυσοστόμου, ενώ, τέλος, το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30 θα τελεστεί ο μεθέορτιος εσπερινός και ιερά παράκληση στον Άγιο Χρυσόστομο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου