ΤΟΠΙΚΑ

Οι «άγγελοι» στον δρόμο του ήταν κλέφτες

οι-άγγελοι-στον-δρόμο-του-ήταν-κλέφτ-863730

Αδυνατεί να πιστέψει 88χρονος από τον Βόλο ότι δύο νέοι, που τον προσέγγισαν με το πρόσχημα να τον βοηθήσουν με τις τσάντες που μετέφερε, οι «άγγελοι» που βρέθηκαν στον δρόμο του τη στιγμή που ήταν τόσο ταλαιπωρημένος, είναι τελικά κλέφτες. Του έστησαν παγίδα και του άρπαξαν οικονομίες 2.500 ευρώ!

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο ηλικιωμένος διαπίστωσε ότι φάκελος που περιείχε το προαναφερόμενο ποσό είχε κάνει φτερά από το σπίτι του. Απευθύνθηκε στις αρχές και ζήτησε βοήθεια. Ηταν σίγουρος πως κάποιος είχε βάλει χέρι στις οικονομίες του, αλλά δεν γνώριζε ποιος, ούτε μπορούσε να φανταστεί.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου του ζητούσαν να θυμηθεί τι έκανε εκείνη τη μέρα και δεν άργησαν να αντιληφθούν την πλεκτάνη, που στήθηκε σε βάρος του.

Το πρωί εκείνης της μέρας ο 88χρονος είχε πάει για ψώνια και στην επιστροφή για το σπίτι του δύο άντρες νεαρής ηλικίας, 18 και 20 ετών, Ρομά, τον πλησίασαν με πρόσχημα να τον βοηθήσουν να μεταφέρει τις τσάντες στο σπίτι του.

Ο ταλαιπωρημένος ηλικιωμένος δέχτηκε την προσφορά και επέτρεψε στους νέους να τον ακολουθήσουν μέχρι το σπίτι του.

Ομως, εκεί ο ένας από τους δύο του είπε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και έπρεπε να του επιδιορθώσει βλάβη στο ψυγείο.

Ο επιτήδειος απασχόλησε τον ηλικιωμένο στον χώρο της κουζίνας και ο συνεργός του βρήκε χρόνο για να τρυπώσει στην κρεβατοκάμαρα και να αρπάξει αντικείμενα αξίας ή χρήματα.

Στη συνέχεια οι δύο άντρες τράπηκαν σε φυγή από την οικία. Από τη μία στιγμή στην άλλη ο 88χρονος αποχαιρετούσε τους δύο «αγγέλους», που βρέθηκαν στον δρόμο του ευχαριστώντας τους για το καλό που του έκαναν. Ομως, αργότερα αντιλήφθηκε ότι έλειπε ο φάκελος με τις οικονομίες του, που έκρυβε στο σπίτι.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άρχισε διακριτικά τις έρευνες και προχώρησε γρήγορα στην ταυτοποίηση των δραστών, εναντίον των οποίων σχημάτισε δικογραφία για κλοπή.

Παράλληλα ενημέρωσε τον ηλικιωμένο για την εξέλιξη της υπόθεσης, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα και σοκαρίστηκε. Οι επιτήδειοι, που τον προσέγγισαν με καλοπροαίρετο τρόπο, είναι κλέφτες. Τον βοήθησαν με τις τσάντες, αλλά του έκλεψαν τις οικονομίες για τον χειμώνα, αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου