ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδια και μελέτες για λιμενικά έργα

σχέδια-και-μελέτες-για-λιμενικά-έργα-861514

Για βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών στις Δημοτικές Ενότητες Αργαλαστής, Αφετών και Μηλεών

Στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών Δημοτικών Ενοτήτων Αργαλαστής, Αφετών και Μηλεών προχωρεί η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Για την υλοποίησή του η δημοτική αρχή προχώρησε στην προκήρυξη της περίληψης του διαγωνισμού με στόχο τη σύνταξη των απαραίτητων σχεδίων και μελετών για την υλοποίηση της παρέμβασης. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 13/10/2022 ημέρα Πέμπτη. Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 14:00.

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 19/10/2022.

Παράλληλα, κοινοποιήθηκε η περίληψη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με στόχο την επιλογή αναδόχου του έργου «Περιμετρικό Μονοπάτι Φράγματος Παναγιώτικο» συνολικού προϋπολογισμού 154.380 ευρώ.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια, οι προσφορές υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr έως την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 14:00. Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Ο περιβάλλων χώρος της λίμνης του φρράγματος θα διαμορφωθεί μέσω της δημιουργίας ενός περιμετρικού μονοπατιού, που περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης καθώς και διάνοιξη του ανατολικού τμήματος και θα κατασκευασθούν συμπληρωματικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των χρηστών, όπως ξύλινα παγκάκια και ξύλινες γέφυρες.

Στόχος είναι η αξιοποίηση του μονοπατιού τόσο για τον τεχνικό έλεγχο του φράγματος, όσο και για λόγους υπαίθριας ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, η διάνοιξη του μονοπατιού περιμετρικά της λίμνης θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του φράγματος Παναγιώτικο, καθώς θα διευκολυνθεί η επιθεώρηση του έργου σε όλη την έκτασή του. Επίσης, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής, παρέχοντας στους επισκέπτες έναν νέο χώρο ποιοτικής αναψυχής, ο οποίος θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση της οικονομίας της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου