ΤΟΠΙΚΑ

Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στους δήμους

οι-επιπτώσεις-της-ενεργειακής-κρίσης-860770

Στο Καστράκι του Δήμου Μετεώρων διοργανώνεται σήμερα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Grand Meteora και θα ξεκινήσουν στις επτά το απόγευμα. Τα θέματα που θα κυριαρχήσουν αφορούν στα οικονομικά των Δήμων, στα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στους δήμους, στην ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη γενική συνέλευση θα αποτελέσουν την πρόταση που θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας) που θα φιλοξενηθεί στον Βόλο, με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στον Εκθεσιακό- Συνεδριακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου, από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου. Το συνέδριο διοργανώνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονικά συγκυρία για τους δήμους και τη χώρα. «Δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης όχι μόνο στη λειτουργία των δήμων μας, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών», αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου