ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Έρχεται ρύθμιση για τα άνευ αδείας εκχερσωμένα

χρ-μπουκώρος-έρχεται-ρύθμιση-για-τα-άν-860778

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπεύθυνο για δασικά θέματα, Γιώργο Αμυρά είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι ίσως και εντός Νοεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη νομοσχεδίου που να αφορά τη ρύθμιση του ζητήματος των άνευ αδείας εκχερσωθέντων αγρών (Δ.Α.).

Πρόκειται για πρώην δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν χωρίς διοικητικές πράξεις και μετατράπηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι οποίες για δεκαετίες ολόκληρες επιδοτούνται και αποζημιώνονται. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις θα διατηρήσουν τον αγροτικό τους χαρακτήρα χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης. Η διάταξη που πρόκειται να κατατεθεί τεκμηριώνει απολύτως το δημόσιο συμφέρον βάσει ευρείας οικονομοτεχνικής μελέτης και ευρύτερης τεκμηρίωσης. Επίσης, η νομοθετική ρύθμιση θα λαμβάνει πλήρως υπόψη την νομολογία του ΣτΕ, ώστε να επιτευχθεί ταυτοχρόνως η προάσπιση του δασικού οικοσυστήματος και η τοπική γεωργική δραστηριότητα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. συνεχάρη τον κ.Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, διότι με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες ήρθε και συμπλήρωσε τον πολύ καλό νόμο Χατζηδάκη (Ν.4685/2020), παρουσιάζοντας πλέον για πρώτη φορά στη χώρα δασική νομοθεσία που προστατεύει τον πραγματικό δασικό πλούτο της χώρας, χωρίς να δημιουργεί κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αποξενώνοντας τον αγροτικό κόσμο από τις πατρογονικές τους περιουσίες.

Από τη πλευρά του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Αμυράς ευχαρίστησε τον βουλευτή Μαγνησίας για την πολύχρονη, στενή και γόνιμη συνεργασία των τελευταίων ετών σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών. «Με τον Χρήστο Μπουκώρο συνεργαζόμαστε στενά και απρόσκοπτα από την ημέρα που ανέλαβα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο», τόνισε ο Υφυπουργός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου