ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο 50χρονος που παγίδεψε ανήλικη χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ στο Facebook

στο-αυτόφωρο-ο-50χρονος-που-παγίδεψε-ανή-85337

Ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου και άλλου μέσου επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συνάντηση με ανήλικη μικρότερη των 15 ετών άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε βάρος του 50χρονου Βολιώτη, που εμφανιζόταν με ψεύτικα στοιχεία στο Facebook ως 15χρονος για να την αποπλανήσει.

Ο 50χρονος, παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί αύριο Τετάρτη.

Ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο σε κεντρικό σημείο του Βόλου όταν η ανήλικη που βρισκόταν έξω με συμμαθητές της αντιλήφθηκε την εξαπάτηση που είχε γίνει και κάλεσε σε βοήθεια τους γονείς της γιατί τρόμαξε που εμφανίστηκε ο 50χρονος στη συνάντηση.

Ο δράστης κατάφερε να κοροϊδέψει την ανήλικη με ψεύτικο προφίλ με αποτέλεσμα οι μεταξύ τους συνομιλίες να έχουν διάρκεια καθώς η κοπέλα είχε πειστεί πως πρόκειται για συνομήλικό της.

Από τη διαδικτυακή επαφή, ο «15άρης» 50χρονος άρχισε να την κολακεύει και να της μιλά για τα… αγνά του συναισθήματα προς το πρόσωπο της κοπέλας. Η συνομιλία από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησε να φέρει μεγάλη αναστάτωση στην ανήλικη, όταν δέχθηκε να πάει σε ραντεβού, το οποίο της έκλεισε ο «15χρονος». Η ανήλικη μετέβη στο σημείο που είχε προκαθοριστεί και υπέστη σοκ!

Ευτυχώς η αντίδρασή της ήταν άμεση. Οι γονείς της που ειδοποιήθηκαν ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι αστυνομικοί της οποίας έδρασαν ακαριαία εντόπισαν τα ίχνη του και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Καταδίκη

Σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες 47χρονος Αλβανός. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, καθώς στις 30 Ιανουαρίου 2015 χτύπησε την πρώην σύζυγό του, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει και να χρειαστεί νοσηλεία στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ο συλληφθείς μετά την καταδίκη αφέθηκε ελεύθερος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου