ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη η ΠΑΣΚΕ, από έξι έδρες ΔΑΚΕ – ΕΣΑΚ

πρώτη-η-πασκε-από-έξι-έδρες-δακε-εσακ-84601

Παρά την εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και το εκλογικό Βατερλό που υπέστη πριν από πέντε μήνες στις εθνικές εκλογές, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι κατάφερε στο ΕΚΒ να διατηρήσει ακέραιες τις δυνάμεις της και τις εννιά έδρες που είχε και στην προηγούμενη Διοίκηση, ενώ επίσης κερδισμένη είναι η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ που κατέλαβε δύο επιπλέον έδρες και έφτασε τις 6 (την 6η από τη δεύτερη κατανομή), ενώ και η ΔΑΚΕ διατήρησε επίσης τις δυνάμεις της και 6 έδρες στις χθεσινές εκλογικές αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου 21μελούς διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΒ.

Η μεγάλη μάχη έγινε για τη ΓΣΕΕ με την ΠΑΣΚΕ να χάνει μία έδρα από τις δύο που είχε για ένα ψηφοδέλτιο λόγω του μέτρου, ενώ από μία να κερδίζουν ΔΑΣ – ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ. Η ΠΑΣΚΕ κατέθεσε ένσταση ζητώντας να της καταλογιστεί η δεύτερη έδρα από τα υπόλοιπα και αναμένεται να προσφύγει πλέον δικαστικά.

Νωρίτερα η Εφορευτική Επιτροπή είχε απορρίψει ένσταση της ΠΑΣΚΕ που είχε ζητήσει επίσης να της προσμετρηθεί ψηφοδέλτιο που έριξε αντιπρόσωπό της σταυρωμένο κανονικά με τους υποψηφίους επιλογής του αντιπροσώπου χωρίς όμως φάκελο. Το ψηφοδέλτιο μετά από ένταση της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ είχε κριθεί άκυρο. Για ένα ψηφοδέλτιο έχασε την έδρα εξάλλου η Εργατική Αυτονομία που είχε κατεβεί στις εκλογές με τους Θοδωρή Πανόπουλο και Βασίλη Πισιώτη και τελικά πήρε τρία ψηφοδέλτια.

Ειδικότερα από τους 103 αντιπροσώπους που συμμετείχαν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, ψήφισαν 102 αντιπρόσωποι. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και επί 102 ψηφισάντων, υπέρ της ΠΑΣΚΕ- Συνεργαζόμενοι ψήφισαν 44 αντιπρόσωποι, υπέρ της ΔΑΚΕ 28, υπέρ της ΔΑΣ 26, υπέρ της Εργατικής Αυτονομίας 3 αντιπρόσωποι και με εκλογικό μέτρο 4,809, η ΠΑΣΚΕ εξασφαλίζει εννέα (9) από τις 21 έδρες της νέας Διοίκησης του ΕΚΒ, η ΔΑΚΕ έξι (6), η ΔΑΣ έξι (6), ενώ η Εργατική Αυτονομία καμία έδρα.
Εδρες και ποιοι εκλέγονται

Από την ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΒ εκλέγονται με σειρά σταυρών οι: Θανάσης Παπαδημόπουλος 43 σταυρούς, Βαγγέλης Χαντζιάρας 40 σταυρούς, Κώστας Σιάρρας 37 σταυρούς, Βάιος Κουκλουμπέρης 34 σταυρούς, Σμαράγδα Λιάτσικου 34 σταυρούς, Βασίλης Παπανικολάου 32 σταυρούς, Στράτος Γαλλιόπουλος 32 σταυρούς, Στέφανος Κορώνης 32 σταυρούς και Αποστόλης Κασσίδης 30 σταυρούς και πρώτος επιλαχών Χρήστος Καρτσάνας 29 σταυρούς.

Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι Βασιλείου Δημ, 26 σταυρούς, Γκλαβίνης Θεόδ. 23 σταυρούς, Σούκιας Γεώργ. 23 σταυρούς, Στεργίου Αναστ. 23 σταυρούς, Μπουρούς Νικ. 21 σταυρούς, Γεωργούλας Κων. 20 σταυρούς.
Από τη ΔΑΣ – ΠΑΜΕ: Στεργίου Κων. 24 σταυρούς, Τριανταφυλλίδης Μιχ. 24 σταυρούς, Τσελεπής Λάζ. 22 σταυρούς, Μαμουρέλης Βάϊος 19 σταυρούς, Χιώτη Μαρία 18 σταυρούς, Συνοδινός Άγγ. 16 σταυρούς.
.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Από την ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι εκλέγονται οι Καράτσαλος Ιωάν. 43, Παπαευαγγέλου Ευάγγ. 36, από τη ΔΑΚΕ: Χαλβατζής Ελευθ. 22, Νόλης Ιωάν. 19 και από τη ΔΑΣ: Τσουμπουσλής Κων. 23.

Για τη ΓΣΕΕ εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν ήταν 45 αντιπρόσωποι, ψήφισαν 45.

Υπέρ της ΠΑΣΚΕ ψήφισαν 20 (εκλέγει έναν αντιπρόσωπο), υπέρ της ΔΑΚΕ 10 (εκλέγει έναν αντιπρόσωπο), υπέρ της ΔΑΣ 15 (εκλέγει έναν αντιπρόσωπο). Οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται είναι: Παπαδημόπουλος Αθ. 16 σταυρούς από την ΠΑΣΚΕ, Βασιλείου Δημ. 10 από τη ΔΑΚΕ και Στεργίου Κων. 13 από την ΔΑΣ.

Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Βόλου βγάζει τις ταξικές δυνάμεις σημαντικά ενισχυμένες. Το αποτέλεσμα φανερώνει ότι μπορούν να γίνουν αρκετά βήματα το επόμενο διάστημα, ώστε οι εργαζόμενοι να βγάλουν από το σβέρκο τους τούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές που εξακολουθούν και κρατάνε σημαντικές δυνάμεις και στο νέο Δ.Σ. του ΕΚΒ και ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίζει τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής μας τους τόπους δουλειάς, τα καταστήματα, τα γραφεία».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου