ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσοβελώνη VS Κολυνδρίνη

χρυσοβελώνη-vs-κολυνδρίνη-843503

«Ξέσπασε» κόντρα με αφορμή την επίσκεψη στον Σπίρτζη, αιχμές της υφυπουργού για την αντιπεριφερειάρχη – «Είμαι πρόθυμη να βοηθήσω και με αγνοεί σκόπιμα» καταγγέλλει η Μαρ. Χρυσοβελώνη

Μέτωπο με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη άνοιξε από χθες η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καταγγέλλοντας ότι σκοπίμως η κ. Κολυνδρίνη, αποσιώπησε πως για να συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, όχι μόνο μεσολάβησε η Βολιώτισσα υφυπουργός αλλά και συμμετείχε στη δίωρη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο έτσι ώστε να συντομευθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στους δήμους της Μαγνησίας που επλήγησαν από την πρόσφατη έντονη κακοκαιρία.

«Ενοχλήθηκα σφόδρα όταν διάβασα σε διάφορα ενημερωτικά site ότι η κ. Κολυνδρίνη ενημέρωνε την κοινή γνώμη ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη για τα θέματα των ζημιών, χωρίς καν να αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη ήμουν παρούσα αφενός και αφετέρου ήμουν εκείνη στην οποία απευθύνθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας για να αναζητήσει δίαυλο επικοινωνίας με τον υπουργό.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται το άσπρο – μαύρο» σημείωσε σε έντονο ύφος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη μάλιστα το πώς προγραμματίστηκε το ραντεβού και τι ειπώθηκε στην επίμαχη σύσκεψη.

«Μετά τις ζημιές το Σαββατοκύριακο -τόνισε η υφυπουργός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ– όπου αρκετές περιοχές της Μαγνησίας δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η κ. Κολυνδρίνη επικοινώνησε μαζί μου γιατί δεν μπορούσε να βρει τον κ. Σπίρτζη. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη να προγραμματίσω τη συνάντηση όπως και έγινε. Επί δύο και πλέον ώρες (από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 7 μ.μ.) ήμασταν στο γραφείο του υπουργού και συζητούσαμε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά, μου ανέθεσε να αναλάβει το γραφείο μου να επιβλέψει τις διαδικασίες στην Πολιτική Προστασία έτσι ώστε να επισπευστούν και να προγραμματιστεί η επίσκεψη κλιμακίου επί τόπου στις περιοχές που επλήγησαν. Ετσι έχει η σειρά των γεγονότων και για αυτό ενοχλήθηκα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας να αποσιωπά ότι συμμετείχα στη σύσκεψη και να παραποιεί την πραγματικότητα» σημείωσε επίσης η κ. Χρυσοβελώνη.

Και άλλα καρφιά

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός η υφυπουργός Υποδομών μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την δυσφορία της και για τη γενικότερη στάση της κ. Κολυνδρίνη απέναντί της. Υποστήριξε μάλιστα ότι ενώ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα έχει ζητήσει από την αντιπεριφερειάρχη να της δοθεί κατάλογος με τις εκκρεμότητες και τα έργα που πρέπει να προωθηθούν για να βοηθήσει από τον τομέα που προΐσταται μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

«Τελευταία φορά που επικοινώνησα με την κ. Κολυνδρίνη ήταν για θέματα που αφορούσαν τον ΟΣΕ για τη χάραξη. Ακόμη περιμένω να μου στείλει τις προτάσεις της περιφέρειας» σημείωσε η υφυπουργός Υποδομών, κλείνοντας με μία ακόμη αιχμή ότι «σε αντίθεση με άλλους προσωπικά δεν ξεχωρίζω παρατάξεις και κόμματα. Θέλω να βοηθήσω και έχω τη διάθεση να το κάνω σε θέματα που αφορούν τη Μαγνησία. Αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου