ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ στο Βόλο

μαζική-η-πορεία-του-παμε-στο-βόλο-8382

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων για την 41η επέτειο από την εξέγερση Πολυτεχνείου

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στο Βόλο. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές γέμισαν την πλατεία πανεπιστημίου και τους δρόμους της πόλης. «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί» «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», αλλά και «στις 27 όλοι στην απεργία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές στην πόλη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Στέλλα Ιωαννίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ακολούθησε ομιλία από τον Αποστόλη Ριζόπουλο, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία του ο Αποστόλης Ριζόπουλος τόνισε: «Πρέπει όπως και τότε, να συγκρουστούμε μ’ αυτούς που θέλουν να ζούμε με ψίχουλα, στα όρια της εξαθλίωσης. Πρέπει και μπορούμε να συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που έχει στρατηγικό στόχο να εξαφανίσει κεκτημένα δικαιώματα, να κατακρεουργήσει τους μισθούς, τις συντάξεις, την κοινωνική πολιτική και τα ασφαλιστικά δικαιώματα για να συνεχίσουν να αποκτούν αμύθητα κέρδη τα μονοπώλια.

Οφείλουμε στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, να μην τους επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στην ανέχεια. Να μην επιτρέψουμε να καταστρέψουν τη ζωή μας. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με πλατιά κοινωνική συμμαχία, ένα μεγάλο ταξικό μέτωπο που θα επιβάλει το δικό μας δίκιο κόντρα στα μονοπώλια, στην Ε.Ε., τον ιμπεριαλισμό.

Το ταξικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μαθητές και οι φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων, οι γυναίκες, η κοινωνική συμμαχία, όχι μόνο θα αποκαλύπτει τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, αλλά πάνω απ’ όλα θα οργανώνει, θα στήνει μπλόκο στην πολιτική τους, γιατί λέμε το αυτονόητο. Απορρίπτουμε τη ζωή με ψίχουλα! Διεκδικούμε τη ζωή που δικαιούμαστε!».

(φωτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου