ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρούν στο θεσμό του εθελοντή – εκπαιδευτικού εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ

αντιδρούν-στο-θεσμό-του-εθελοντή-εκπ-19007

Καλούν στην απεργία

Την έντονη αντίδρασή της στο θεσμό του εθελοντή εκπαιδευτικού, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία από «εθελοντές» – άνεργους εκπαιδευτικούς, αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό. Ταυτόχρονα, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τσάκισαν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κι ετοιμάζονται να τους πάνε ακόμα παρακάτω), αφού άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά, αφού καθιέρωσαν κάθε είδους άθλιας και κακοπληρωμένης, ελαστικής εργασίας στο σχολείο (5μηνα, μπλοκάκι, ΑΜΟ κλπ…), τώρα προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα:

Σχεδιάζουν την τσάμπα εργασία αρχικά στα σχολεία και στην πορεία σε όλο το Δημόσιο, με το μανδύα του «εθελοντισμού». Θέλουν εργαζόμενους -δούλους του 21ου αιώνα!

Την ίδια στιγμή, δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του «εθελοντή» και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα.

Καλούμε τους άνεργους – αδιόριστους συναδέλφους μας να μην «τσιμπήσουν», αναφέρει η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών στην πανεργατική απεργία στις 27 Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου