ΤΟΠΙΚΑ

335 έργα και 693 επενδύσεις

335-έργα-και-693-επενδύσεις-832795

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 655 εκατ. ευρώ

Γιορτή για την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη ήταν η χθεσινή στην παραλία Βόλου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σειρά δράσεων για τους νέους αλλά και εμφανίσεις χορευτικών τμημάτων για μικρούς και για μεγάλους στην παραλία του Βόλου στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Πολιτική Συνοχή στη γειτονιά.

Η Μαγνησία και οι Σποράδες είδαν να υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 335 έργα και 693 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 655 εκατ. ευρώ, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον χαιρετισμό του.

Η επέτειος της ημέρα της Ευρώπης (9η Μαΐου) δεν είναι εύκολη για την ίδια την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό, όπως είπε ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψουμε να την υπερασπιζόμαστε. «Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης καλούμαστε εμείς οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουμε τρεις σύγχρονες προκλήσεις: Να διατηρήσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ειρήνη. Να διαχειριστούμε τη μετανάστευση» είπε ο περιφερειάρχης επικαλούμενος τα λόγια του προέδρου Γιούνκερ.

Στην Ελλάδα οι προκλήσεις αυτές αναμφίβολα μεγεθύνονται λόγω της συνεχιζόμενης βαθιάς οικονομικής κρίσης.

«Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αν η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, μετά από μισή δεκαετία και πλέον συνεχούς ύφεσης, είναι το στοίχημα που οφείλουμε να βάλουμε με τον εαυτό μας όλοι, η ορθολογική αξιοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα» είπε ο ίδιος.

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για την Πολιτική Συνοχή στη γειτονιά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως στόχο το ΕΣΠΑ περιόδου 2014- 2020. «Η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και των υπηρεσιών που οφείλει η Πολιτεία να τους παρέχει, η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επένδυση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, η αστική ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο είναι οι στόχοι της Περιφερειακής Αρχής» ενημέρωσε

«Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε, όπως και στο ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διεκπεραίωσε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό έργων και δράσεων» κατέληξε.

Να επισημανθεί ότι η βραδιά έκλεισε μουσικά, αρχικά με συναυλία της βραβευμένης ορχήστρας «Ιωνία» υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή με σολίστα τον Βασίλη Αγροκώστα και στην συνέχεια με μουσικές επιλογές του Dj Σταύρου Γώγου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και εδέσματα από 7 γυναικείους συνεταιρισμούς της χερσαίας Μαγνησίας. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου