ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρως προσβάσιμα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

πλήρως-προσβάσιμα-σχολεία-στον-δήμο-ζ-828908

Με ράμπες και WC για ΑμεΑ εξοπλίζονται 11 σχολικές μονάδες, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»

Προσβάσιμα για όλους τους μαθητές χωρίς ή και με κινητικά προβλήματα καθίστανται σχολικές μονάδες στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Προσφάτως εγκρίθηκε πρόταση του δήμου για την χρηματοδότησή του με ποσό 38.440 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε σχολικές του μονάδες.

Η αποδοχή της ένταξης χρηματοδότησης έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστό ποια σχολεία θα εξοπλιστούν με ράμπες και τουαλέτες για ΑμεΑ υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι μορφολογικές συνθήκες. Συνολικά θα γίνουν παρεμβάσεις σε έντεκα σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα ράμπες ΑμεΑ θα τοποθετηθούν: στο μονοθέσιο 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς, στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πουρίου, στο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς, στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μακρυράχης, στο τετραθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου, στο εξαθέσο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας και στο Γυμνάσιο Ζαγοράς.

W.C. για ΑμεΑ θα κατασκευαστούν εξάλλου στο μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Μουρεσίου, στο Γενικό Λύκειο Ζαγοράς, στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας και στο Λύκειο Τσαγκαράδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου