ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη ζήτηση στα φαρμακεία του Βόλου για μάσκες

αυξημένη-ζήτηση-στα-φαρμακεία-του-βόλ-827070

Υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας, με την πρώτη καλημέρα ακόμη και μεταξύ γειτόνων, να είναι προσαρμοσμένη στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Με τη χρήση μάσκας να είναι από χθες υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η ζήτηση έχει αυξηθεί, όπως είναι αναμενόμενο, στα τοπικά φαρμακεία, σε μάρκετ και σε όσα καταστήματα πωλούνται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Βασικό «όπλο» στην προσπάθεια «αναχαίτισης» του κορονοϊού η μάσκα, παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, με Βολιώτες κάθε ηλικίας να υιοθετούν την χρήση της, καθώς η Μαγνησία βρίσκεται στο «κόκκινο».

Για αύξηση στη ζήτηση σε μάσκες και αντισηπτικά χεριών έκανε λόγο ο πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Ματσιόλης, τονίζοντας ότι παρατηρείται «αύξηση του ενδιαφέροντος». Βολιώτες όλων των ηλικιών, προμηθεύονται μάσκες «μητέρες για τα παιδιά τους, αλλά και ενήλικες» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «λόγω της χρήσης της μάσκας έχουν μειωθεί βρογχίτιδες, ρινίτιδες και εποχιακές ιώσεις. Αρα η μάσκα είναι ένα μεγάλο όπλο μαζί με τα υπόλοιπα, που θα χρειαστούν εναντίον του κορονοϊού». Κλείνοντας, συνέστησε «καλή αντισηψία στα χέρια και καλή φροντίδα του εαυτού μας», ενώ τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού για την γρίπη και τον πνευμονόκοκκο, από τις ευπαθείς ομάδες.

Στη σημασία της μάσκας αναφέρθηκε ο φαρμακοποιός Γιάννης Κατσιόπουλος, ταμίας στο ΔΣ του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέλος στο πειθαρχικό Θεσσαλίας και στο ταμίας στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλίας. «Η κίνησή της έχει αυξηθεί, αλλά σίγουρα αυτό δεν θα αποτελέσει αντίβαρο στο χάσιμο του τζίρου που θα σημειωθεί και στα φαρμακεία όπως και σε άλλες επιχειρήσεις», είπε. Σταθερή η ζήτηση που ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες του περασμένου Φεβρουαρίου, με τον κ. Κατσιόπουλο να επισημαίνει ότι «έχει σταθεροποιηθεί η ζήτηση. Στην αρχή είχε αυξηθεί λόγω ελλείψεων, στην συνέχεια οι ελλείψεις αποκαταστάθηκαν, αλλά η ζήτηση παραμένει σταθερή. Παρατηρώ ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα σε πολύ μεγάλο ποσοστό και φορά μάσκες και έξω».

Αυξημένη η ζήτηση στα φαρμακεία, με τον Απόστολο Στεργιόπουλο να υπογραμμίζει ότι «η ζήτηση μάσκας ήταν σταθερή όλο το προηγούμενο διάστημα. Πολλοί ήταν εκείνοι που τις προμηθεύονταν για να επισκεφτούν τους γιατρούς, αλλά δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος έξω με την μάσκα. Από την στιγμή που επιβάλλεται να την φοράμε και στο δρόμο, θεωρώ ότι θα έχει μεγαλύτερη ζήτηση». Τα φαρμακεία έχουν εφοδιαστεί με το αντίστοιχο υγειονομικό υλικό, ενώ όπως επεσήμανε «υπάρχουν μάσκες για να καλυφθούν οι ανάγκες και η ζήτηση που υπάρχει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου