ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη και πάλι η ζήτηση μάσκας στη Μαγνησία

αυξημένη-και-πάλι-η-ζήτηση-μάσκας-στη-μ-766382

Στην πρώτη γραμμή τα φαρμακεία και τα μέτρα ατομικής προστασίας – Αυστηρή τήρηση των μέτρων στα μάρκετ

Σταθερή με αυξητικές τάσεις η ζήτηση μάσκας στα φαρμακεία μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις που την καθιστούν επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων, στα μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα κέντρα αισθητικής και τους χώρους υγείας. Με φόντο τα τσουχτερά πρόστιμα, επαγγελματίες και καταναλωτές ευθυγραμμίζονται με τις κυβερνητικές εντολές, με την πανδημία να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Ματσιόλης δεν σταμάτησε ποτέ η ζήτηση μάσκας στα φαρμακεία, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με τους Βολιώτες κάθε ηλικίας να υιοθετούν τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής υγιεινής. Στην πρώτη γραμμή ζήτησης, παράλληλα, τα γάντια, που έχουν καταστεί δυσεύρετα, και τα αντισηπτικά χεριών, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται, στο μεταξύ, λόγω των πρόσφατων μέτρων που ανακοινώθηκαν, αναφορικά με την χρήση της μάσκας.

Στην πρώτη γραμμή παραμένουν οι φαρμακοποιοί και τα τοπικά φαρμακεία, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είμαστε μέσα στον κόσμο και βιώνουμε καθημερινά τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Είμαστε ανήσυχοι λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για το αύριο, καθώς τα προβλήματα μεγαλώνουν».

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται, στο μεταξύ, στην ζήτηση καθαριστικών χεριών με αντισηπτική δράση, αδειάζοντας κυριολεκτικά τα ράφια σε ορισμένα μάρκετ, με το συγκεκριμένο φαινόμενο να παρατηρείται μόλις έγιναν γνωστά τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε πανελλήνια βάση.

Ανακοίνωση έχουν αναρτήσει, στο μεταξύ, ιδιοκτήτες μάρκετ, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση η χρήση μάσκας για τους καταναλωτές που επιθυμούν να εισέλθουν στο κατάστημά τους.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης τοπικού μάρκετ Πρόδρομος Χριστοφορίδης, «έχω αναρτήσει σχετική ανακοίνωση στην είσοδο του καταστήματος, απαγορεύοντας την είσοδο σε όλους πελάτες δεν είναι εφοδιασμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, μας δίνουν την λίστα με τα ψώνια και τους εξυπηρετούμε, δίνοντάς τους τα ψώνια στην είσοδο. Εφαρμόζουμε με πολλή προσοχή την χρήση της μάσκας, αλλά μας ανησυχεί πολύ η κατάσταση και ευχόμαστε να αποτελεί σύντομα παρελθόν η πανδημία».

Συστήνεται, στο μεταξύ, η χρήση μάσκας στα εμπορικά καταστήματα χωρίς να είναι υποχρεωτική μέχρι στιγμής, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο να αναφέρει ότι ορισμένες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν θεσπίσει την χρήση μάσκας σε μόνιμη βάση. «Ο κάθε έμπορος σταθμίζει την κατάσταση και πράττει ανάλογα, λαμβάνοντας, παράλληλα, όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας, με αντισηπτικά χεριών και οινόπνευμα σε πρώτη θέση, για το καταναλωτικό κοινό και την προστασία των εργαζομένων», επισημαίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου