ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε φοιτητές από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

υποτροφίες-σε-φοιτητές-από-την-ισραηλ-827065

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η χθεσινή απονομή από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας η καθιερωμένη τελετή απονομής υποτροφιών από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά διαδικτυακά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι υποτροφίες, που απονεμήθηκαν χθες διαδικτυακά, είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Ζαχαρία Σακκή και δίνονται κάθε χρόνο σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, με καλές επιδόσεις στις σπουδές τους.

Τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι φετινοί αποδέκτες της υποτροφίας. Ο Αλέξανδρος Τσεκούρας φοιτητής στο Τμήμα Ιατρικής, ο Βασίλης Αποστολίδης φοιτητής στο Τμήμα της Γεωπονικής και η Μαρία Μπλιάμπλια, η οποία σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δέχτηκαν με χαρά και συγκίνηση τις υποτροφίες, που αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τους φοιτητές, καταγράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Δευτεροετής της Ιατρικής ο Αλέξανδρος Τσεκούρας, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης διάκρισης, τονίζοντας ότι αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσει την προσπάθειά του, με τελικό στόχο να ασκήσει την Ιατρική.

Τεταρτοετής της Γεωπονίας ο Βασίλης Αποστολίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη «ηθική επιβράβευση» που του δίνει ώθηση να συνεχίσει την πορεία του στον χώρο της γνώσης, με στόχο να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ως γεωπόνος.

Δευτεροετής φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης η Μαρία Μπλιάμπλια, επεσήμανε ότι «χάρηκα πολύ, γιατί αναγνωρίστηκαν οι κόποι μου». Παράλληλα υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερό της όνειρο είναι «να γίνω γιατρός και μετά την αποφοίτησή μου, θα ήθελα να δώσω εξετάσεις στην Ιατρική. Βέβαια θα ήθελα να συνδυάσω και τα δύο, δηλαδή και το εκπαιδευτικό και το ιατρικό κομμάτι, καθώς είναι δύο πράγματα που μ’ αρέσουν και αγαπώ».

Προσφορά στην κοινωνία

Περίσσεψε η συγκίνηση στη χθεσινή διαδικτυακή τελετή, που άνοιξε με χαιρετισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν τα Πανεπιστήμια λόγω της πανδημίας, ενώ εξήρε τις προσπάθειες των φοιτητών και την προσφορά της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου. Αναφερόμενος στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, επισήμανε ότι θα συνεχιστεί, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι «αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών αναφέρθηκε στους δεσμούς συνεργασίας που έχουν εδραιωθεί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξήρε την πορεία του Ιδρύματος που «παράγει γνώση και πολιτισμό», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νεολαία εκπροσωπεί την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας σκιαγράφησε τη συνεργασία που μετρά δώδεκα χρόνια και σημείωσε ότι «επιβραβεύει την ακαδημαϊκή αριστεία και το ήθος».

Παρούσα στη διαδικτυακή απονομή η Μαρίνα Σακκή, κόρη του αείμνηστου μεγάλου δωρητή Ζαχαρία Σακκή, αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πατέρα της, ο οποίος ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, και το πνεύμα της προφοράς που τον διακατείχε από την παιδική του ηλικία, μέχρι το τέλος της ζωής του. «Με την προσπάθεια νέων ανθρώπων, ο πατέρας μου συνεχίζει να υπάρχει», είπε.

Πολιτιστικές πινελιές πλαισίωσαν τη διαδικτυακή τελετή, με μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «3ος όροφος» να παρουσιάζουν απόσπασμα από το μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση».

Στην εκδήλωση συμμετείχε η σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου η οποία ερμήνευσε το παραδοσιακό σεφαραδίτικο τραγούδι «La Rosa Enflorece», πλαισιώνοντας με δυνατά ηχοχρώματα σημαντική στιγμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου