ΤΟΠΙΚΑ

«Ημέρες Καινοτομίας 2020» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ημέρες-καινοτομίας-2020-στο-πανεπιστήμ-826729

Διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και σημαντικά έπαθλα

Για τρίτη χρονιά το ΕΚΤ, ως κόμβος του EIT Health για την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, διοργανώνουν τις «Ημέρες Καινοτομίας 2020», οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα, 6 Νοεμβρίου, για την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, η οποία φέτος διεξήχθη ηλεκτρονικά, συμμετείχαν 65 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι οποίοι σχημάτισαν 20 ομάδες εργασίας. Την προσπάθεια των ομάδων υποστήριξαν 11 μέντορες από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, καθώς και 14 καθοδηγητές, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από το ΕΚΤ.

Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετείχαν στις Ημέρες Καινοτομίας, μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εργάστηκαν σε ομάδες για να αντιμετωπίσουν πραγματικές προκλήσεις για την υγεία που έχουν τεθεί από το EIT Health. Κατά τη διάρκεια των «Ημερών Καινοτομίας 2020», οι φοιτητές ανέπτυξαν ιδέες σε θέματα όπως Ψυχική υγεία, Υγεία στον χώρο εργασίας, Διατροφή και παχυσαρκία, Υγεία και Περιβάλλον, Διαχείριση μολυσματικών ασθενειών σε όλη την Ευρώπη κ.α.

Σήμερα, τελευταία μέρα, οι ομάδες των φοιτητών θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα κριθούν από ομάδα εμπειρογνωμόνων, ώστε να αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες οι οποίες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα. Οι ομάδες που θα αναδειχθούν στην πρώτη θέση θα συμμετάσχουν έπειτα στον πανευρωπαϊκό τελικό των «Ημερών Καινοτομίας 2020» όπου θα διαγωνισθούν με φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια ενώ όλοι οι συμμετέχοντες φοιτητές θα γίνουν μέλη του δικτύου αποφοίτων του EIT Health, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου