ΤΟΠΙΚΑ

Απόδοση τιμής στη μνήμη των εκτελεσθέντων στο Καζανάκι

απόδοση-τιμής-στη-μνήμη-των-εκτελεσθέ-825723

Εκδήλωση για τα 157 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της εφημερίδας «Αναγέννηση» και εκτελέστηκαν στο Καζανάκι την περίοδο Δεκέμβρης 1947 – Σεπτέμβρης 1949 θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 η Τομεακή Επιτροπή Βόλου και το παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, που τιμούν τη μνήμη 156 αγωνιστών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των εκτελέσεων στο μνημείο στο Καζανάκι με ομιλητή το Στέφανο Λουκά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αρχισυντάκτη του «Ριζοσπάστη».

«Θέλουμε να αναδείξουμε την αξία και σημασία της ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής παρέμβασης του ΚΚΕ μέσα από την εφημερίδα του. Τον αναντικατάστατο ρόλο της εφημερίδας του ΚΚΕ στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης», ενημέρωσε το μέλος της Τ. Ε. Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος.

«Καλούμε όλους τους απογόνους, τους συγγενείς των εκτελεσμένων στο Καζανάκι, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες της πόλης στην εκδήλωση τιμής και μνήμης», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Για την μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης και την επιστροφή δρομολογείται αστικό λεωφορείο που θα ακολουθήσει τη διαδρομή με αναχώρηση στις 6:45 μ.μ. από το Δημαρχείο Βόλου: Ιάσωνος – Κ. Καρτάλη (Ιωλκού στην επιστροφή) – Αναλήψεως – Παγασών – Αναπαύσεως – Λ. Καζανάκι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιβιβάζονται από τις στάσεις του αστικού κατά μήκος της παραπάνω διαδρομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου