ΤΟΠΙΚΑ

Αποκατάσταση του ΕΚΑΣ τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Π. Ρήγας

αποκατάσταση-του-εκασ-τον-σεπτέμβριο-824047

Αποκατάσταση του ΕΚΑΣ από το Σεπτέμβριο καθώς θα υπάρξει, όπως προέβλεψε πλεόνασμα προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγας που βρίσκεται από το πρωί στο Βόλο και πριν από λίγο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Ρήγας υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έκλεισε η αξιολόγηση και όπως υπογράμμισε η χώρα μπορεί να ατενίζει πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επιτέθηκε σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι επιχειρούν να παρουσιάσουν το άσπρο- μαύρο αναφερόμενος και στο θέμα του ΕΚΑΣ όπου όπως τόνισε επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ότι υπήρξαν μεγάλες περικοπές όταν έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες ότι οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγαν και τα μεγάλα ΜΜΕ που όπως είπε παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και επισήμανε ότι ειδικά με το θέμα των συνταξιούχων τις τελευταίες μέρες «παίχτηκε επικίνδυνο παιχνίδι» με αφορμή και το γεγονός ότι άλλαξε η ημερομηνία καταβολής των επικουρικών, θέμα για το οποίο υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις εδώ και αρκετές ημέρες- ωστόσο η αντιπολίτευση έσπευσε να μιλήσει για μεγάλες περικοπές. Το Σεπτέμβριο θα υπάρξει αναδιανομή του ΕΚΑΣ από το πλεόνασμα και όλοι θα διαψευστούν» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε επίσης πρωτοβουλίες εκ μέρους της Κυβέρνηση στο θέμα της Μαρινόπουλος στην κατεύθυνση όπως είπε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους έδιναν δάνεια αδιακρίτως με αποτέλεσμα το άνοιγμα της αλυσίδας να φτάνει σήμερα στα 1,2 δις ευρώ. «Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα η αλυσίδα μπαίνει σε περιπέτειες και μαζί 13.000 εργαζόμενοι. Ο Μαρινόπουλος χρωστούσε παντού και κανείς δεν έλεγχε τίποτα. Έχουν πολλοί ευθύνη για αυτό. Τα στοιχεία θα πάνε στον Εισαγγελέα για να μάθουμε τελικά ποιοι και για ποιο λόγο δεν έκαναν τον έλεγχο και που πήγαν τελικά τα χρήματα του 1,2 δις ευρώ;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας κάνοντας παράλληλα λόγο για «επίπλαστη ανάπτυξη που είχε δημιουργηθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που ήταν όμως μία φούσκα που έσπασε» όπως είπε.

Για το ΒΡΕΧΙΤ

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πολιτική και να εμβαθύνει την δημοκρατία της» τόνισε από το Βόλο με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, επίσης ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

“Το Brexit θα επηρεάσει την πολιτική κατάσταση και το μέλλον της Ευρώπης, που εκτός από την προσφυγική και την οικονομική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει την ακραία λιτότητα και την έλλειψη δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πως «η κατάσταση βοηθά στην άνοδο της ακροδεξιάς». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη φιλολαικής στροφής της Ευρώπης και επισήμανε πως προς αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες.

Θετικά βήματα…

Κάνοντας αναδρομή στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα μετά από μία δύσκολη όπως είπε διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης αναφέρθηκε στο «το πλεόνασμα των 20 δις ευρώ, την αναδιανομή των βαρών και την ανακούφιση των αδύναμων, την ανάταση του συστήματος υγείας, το συμμάζεμα του χώρου των ΜΜΕ, την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την συνταγματική αναθεώρηση».

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος, έθεσε προ των ευθυνών τους τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής στο θέμα της ψήφισης του εκλογικού νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση.

Τέλος ζητήθηκε από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής Βόλου ότι η Κυβέρνηση «τιμωρεί το Βόλο λόγω της σημερινής δημοτικής αρχής» απάντησε «Μένω σε όσα η δημοτική μας παράταξη έχει δηλώσει για το Δήμο Βόλου. Θέλω να επισημάνω ωστόσο ότι ο Βόλος και η Μαγνησία όπως και όλες οι άλλες περιοχές συμπεριλαμβάνεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Το ερώτημα για μένα είναι ποιος τον εκφράζει αυτό τον ισχυρισμό. Δυστυχώς στο Βόλο δεν υπάρχει αίσθημα δημοκρατίας στη δημοτική αρχή»

Ο κ. Παναγιώτης Ρήγας επισκέπτεται αυτή την ώρα το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Μόζα ενώ στις 20.30 το βράδυ θα μιλήσει στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου