ΤΟΠΙΚΑ

Eνίσχυση επιχειρήσεων ζητά η Κατερίνα Παπανάτσιου

eνίσχυση-επιχειρήσεων-ζητά-η-κατερίνα-823951

Ερώτηση στο ΥΠΟΙΚ κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Να ενισχυθούν άμεσα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ζητά με ερώτηση που κατέθεσε η αναπληρώτρια τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, μαζί με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, σχετικά με τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η ερώτηση έρχεται σε συνέχεια εκείνης του περασμένου Μαρτίου για την απόσυρση ταμειακών μηχανών και την επικείμενη διασύνδεσή τους με το Υπουργείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής Μαγνησίας, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία αποτελούν βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Σημειώνει δε πως, η υλοποίηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σχετίζεται στενά με την υλοποίηση του έργου της διασύνδεσης των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανών με τις φορολογικές αρχές. Η βουλευτής τονίζει όμως πως, η αποστολή στοιχείων στην ΑΑΔΕ, είτε για συναλλαγές χονδρικής είτε λιανικής, προϋποθέτει αυξημένες απαιτήσεις τόσο του συστήματος της Υπηρεσίας, όσο και των επιχειρήσεων

Η κ. Παπανάτσιου επίσης ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες το Υπουργείο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η βουλευτής τονίζει πως, η οικονομική κατάσταση στην αγορά, εν μέσω νέων περιοριστικών μέτρων, δεν προσφέρεται για πρόσθετα κόστη και επιπρόσθετα το Κράτος και η Κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει σε παροχές ρευστότητας ή την οποιαδήποτε ενίσχυση προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου