ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό το δημαρχείο Νοτίου Πηλίου μετά από κρούσμα σε ειδικό συνεργάτη

κλειστό-το-δημαρχείο-νοτίου-πηλίου-με-821599

Απολυμάνθηκαν χθες οι χώροι, αρχίζουν τεστ, ενώ οι υπάλληλοι θα εργάζονται με τηλεργασία

Θετικό κρούσμα κορονοϊού, που εντοπίστηκε σε ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού, ο οποίος μάλιστα είχε εκ της θέσης του συνεργασία με τους εργαζόμενους στο δημαρχείο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Από χθες το πρωί το δημαρχείο Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή έκλεισε και από σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι θα διεκπεραιώνουν μέσω τηλεργασίας τις υποθέσεις του δήμου, ενώ οι δημότες θα εξυπηρετούνται από περιφερειακά γραφεία.

Με απόφαση του κ. Μιτζικού όλοι οι υπάλληλοι θα υποβληθούν σε μοριακά τεστ και δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Τα τεστ θα διενεργήσει ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, βάσει ραντεβού.

Εως τότε θα κάνουν τηλεργασία. Η ισχύς της τηλεργασίας ξεκινά από σήμερα και αφορά στο σύνολο των τμημάτων που στεγάζονται στο δημαρχείο.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Δημοτική Αρχή για καθαρά προληπτικούς λόγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Το κλείσιμο του δημαρχείου και άρα των υπηρεσιών που λειτουργούν σε αυτό αναμένεται να προκαλέσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δημοτών οι οποίοι θα πρέπει να απευθύνονται στα περιφερειακά γραφεία γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων και συγκεκριμένα των Μηλεών, Αφετών και Τρικερίου καθώς και στα ΚΕΠ Συκής και Καλών Νερών.

Τέλος τα επείγοντα περιστατικά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα εξυπηρετούνται από τους υπαλλήλους των άλλων δύο προγραμμάτων Μηλεών και Αφετών.

«Πρώτο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Από την αρχή της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων που εφάρμοσε η Κυβέρνηση για την προστασία και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, αποφασίστηκε η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο με ραντεβού και ηλεκτρονικά και όχι αυτοπρόσωπα. Επιπλέον επιστήσαμε την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας (αποστάσεις, μάσκες, χρήση απολυμαντικών). Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε απολύμανση όλων των χώρων του Δημαρχείου Αργαλαστής. Αποφασίσαμε την μέθοδο της τηλεργασίας για όλους του υπαλλήλους του δήμου μας στην Αργαλαστή για διάστημα μιας εβδομάδας για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς και τη διενέργεια μοριακού τεστ σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Μετά τα αποτελέσματα του τεστ θα επιστρέψουν στα γραφεία τους τηρώντας τα μέτρα προστασίας και εφαρμόζοντας την εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου», ανέφερε ο κ. Μιτζικός σε δήλωσή του.

Πυρά από τη ΔΑΣ ΟΤΑ

Με αφορμή τη διάγνωση του θετικού κρούσματος η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει τον κ. Μιτζικό για προκλητική συμπεριφορά.

«Την ώρα που όλα τα αναγκαία μέτρα για μια στοιχειώδη προστασία των εργαζομένων απέναντι στην πανδημία έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και πολύ καιρό, ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός δηλώνει προκλητικά ότι «δεν θα στείλουμε διακοπές τους εργαζόμενους». Η άρνηση του να πάρει το οποιοδήποτε μέτρο προστασίας στις υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. χρήση πλεξιγκλάς σε χώρους συγχρωτισμού) και να εφαρμόσει ακόμα και τα κολοβά κυβερνητικά μέτρα για εκ περιτροπής εργασία (που τα χαρακτηρίζει «διακοπές»), αποκαλύπτει το πώς βλέπει τους εργαζόμενους στον Δήμο: σαν αναλώσιμο υπηρετικό προσωπικό», αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου