ΤΟΠΙΚΑ

Διαβούλευση στο Ν. Πήλιο για το νέο πρόγραμμα CLLD/Leader

διαβούλευση-στο-ν-πήλιο-για-το-νέο-πρόγ-821262

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Αναπτυξιακή Α.Ε.-ΟΤΑ οργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και επιλογής στρατηγικών του νέου προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων «CLLD 2014-2020».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 6 ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών της Δ.Ε. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (COMMUNITY LED LOCAL DEVELOPMENT -CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, είναι μια μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 -2020. Το Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και η Προτεραιότητα 4 του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας (Ε.Π.Αλ.Θ.) θα χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Προκειμένου να είναι εφικτός ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος είναι αναγκαία η ενεργή συμμετοχή τόσο των κοινωνικών εταίρων και φορέων του Δήμου όσο και του τοπικού πληθυσμού ώστε να κατατεθούν απόψεις και ιδέες αλλά και να υπάρξει μια καταρχήν εκτίμηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και οι κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου