ΤΟΠΙΚΑ

4ήμερο γαστρονομικών απολαύσεων στη Μαγνησία με τον Βασίλη Καλλίδη

4ήμερο-γαστρονομικών-απολαύσεων-στη-μ-819333

Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης με μια ομάδα καλεσμένων δημοσιογράφων γεύσης και ταξιδιού (συνολικά 19 άτομα) επισκέπτεται την περιοχή της Μαγνησίας το τετραήμερο από σήμερα 7 μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Η επίσκεψη του καταξιωμένου σεφ εντάσσεται στο πλαίσιο του θεματικού έτους Πολιτισμού 2016 με τον διακριτικό τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» που υλοποιεί ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» σε συνεργασία με φορείς της Μαγνησίας

Όλες οι δράσεις εντάσσονται στην συνεχή προσπάθεια όλων των φορέων που συμμετέχουν στην προσπάθεια για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του γαστρονομικού «προϊόντος» της Μαγνησίας που συνδέεται αδιαμφισβήτητα με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους ανθρώπους της περιοχής.

Πρόγραμμα επίσκεψης

-Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.

Απόγευμα αναχώρηση από Αθήνα.

Άφιξη στον Βόλο.

21.30: Βραδινό γεύμα στον «Γουρουνάκι» στη περιοχή Αλυκών Βόλου.

Κατάλυση στα Ξενοδοχείο της Πορταριάς:

XENIA PALACE PORTARIAS

COUNTRY HOTEL TRIANTAFILLIES PORTARIAS

PORTARIA HOTEL

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΝΑΟΥΜΙΔΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΡΩΦΥΛΗ»

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ»

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «MONTAGNA VERDE»

-Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.

Πρωί, ξενάγηση με βαν σε τοπικούς παραγωγούς.

10.30: Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

12.30: Ε.Ψ.Α. Α.Ε. Αγριά Βόλου.

13.30: Επιβίβαση στην Αγριά στο «ELISABET».

Μικρή κρουαζιέρα στον Παγασητικό με το «ELISABET”, μέχρι το νησάκι Τρίκερι. Θα είναι πολύ εντυπωσιακή ημέρα και είναι ωραίο να δείξουμε στους δημοσιογράφους τον άγνωστο στην κυριολεξία αυτό παράδεισο με την υπέροχη ιστορία του Μοναστηριού.

Επίσκεψη στο Μοναστήρι.

Γεύμα με καραβιδομακαρονάδα στην ταβέρνα του Νίκου Τρίμη , στο νησί. Επιστροφή στην Αγριά στις 20.00 με το «ELISABET».

Δείπνο στο εστιατόριο La Veranda Bar Restaurant , στην Πορταριά.

-Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Πρωί , ξενάγηση με βαν σε τοπικούς παραγωγούς, μέσα στην πόλη και στο βουνό.

Παρουσίαση στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς του «Ελληνικού πρωινού» με τοπικά πηλιορείτικα προϊόντα , που εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στάση σε Αγρόκτημα της Πορταριάς , στη διάρκεια της διαδρομής προς Χάνια , όπου πραγματοποιούνται μαθήματα μαγειρικής, πεζοπορίας και πικνίκ.

Παρουσίαση παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακά προϊόντα της Πηλιορείτικης γης.

Μαγείρεμα τραχανά , γεύμα των παρευρισκόμενων.

Αναχώρηση για Ζαγορά.

20.00: Πλατεία Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού , προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνατίου.

Καλωσόρισμα των καλεσμένων και ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες.

Παρουσίαση παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακά προϊόντα της Πηλιορείτικης γης.

Εργαστήριο-Workshop με θέμα το πετιμέζι, σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς και νοικοκυρές από την Ζαγορά.

Θα δούμε με ενδιαφέρον τις παραλλαγές με τη χρήση του προϊόντος αλλά και να ακούσουμε παλιές νοικοκυρές.

Στη συνέχεια διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον σεφ Βασίλη Καλλίδη και τους δημοσιογράφους.

Δημιουργία «μπουφέ» με τοπικές γεύσεις και προσφορά στους παρευρισκόμενους.

Η δραστηριότητα πλαισιώνεται από έκθεση τοπικών προϊόντων.

Η όλη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή μουσική από την Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και στο τραγούδι τον Βασίλη Αγροκώστα.

Θα εμφανιστεί το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος».

Παραδοσιακό Πηλιορείτικο γλέντι.

Κατάλυση στα Ξενοδοχεία.

-Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

10.00: «Ελληνικό πρωινό» με τοπικά Ζαγοριανά προϊόντα στο Χορευτό.

Φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής.

Θα μαγειρέψει ο κύριος Βασίλης Καλλίδης.

Επιστροφή στον Βόλο. Καφές.

Αναχώρηση για Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου