ΤΟΠΙΚΑ

Ο σεφ Β. Καλλίδης πρεσβευτής της τοπικής γαστρονομίας

ο-σεφ-β-καλλίδης-πρεσβευτής-της-τοπική-820937

Τετραήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν στη Μαγνησία ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης και 14 αναγνωρισμένοι δημοσιογράφοι γεύσης και ταξιδιού, οι οποίοι εργάζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, το τετραήμερο 7, 8, 9 και 10 Ιουλίου. Στόχος είναι η προβολή του νομού, μέσα από τις τοπικές γεύσεις, ενώ η διαμονή τους και η διατροφή, θα καλυφθούν από ξενοδοχεία, ξενώνες και εστιατόρια που με χαρά θα τους παρέχουν δωμάτια και γεύματα.

Η προσπάθεια υλοποιείται από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Μητρόπολης Δημητριάδος σε συνεργασία με τον πασίγνωστο Βασίλη Καλλίδη και τη συνδρομή του δήμου Νοτίου Πηλίου, της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Θεσσαλικού ΙΕΚ, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.), του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», της ΕΨΕ ΑΕ, της ΕΒΟΛ, της Αλλαντοποιία Στράκας και πολλές ακόμη τοπικές επιχειρήσεις επισιτισμού.

Στο πλαίσιο του «Θεματικού Ετους Πολιτισμού 2016», του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», υλοποιούνται φέτος δράσεις και εκδηλώσεις με κεντρικό τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Ο φορέας, πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής μας.

Ολες οι δράσεις εντάσσονται στην συνεχή προσπάθεια για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων που υλοποιούνται, εντάσσονται οι παραπάνω πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως γνώμονα τη θέση ότι «αν προσεγγίσουμε συστηματικά τη σύνδεση των γεύσεων, του πολιτισμού και τουρισμού και την εντάξουμε σε ένα συνολικό σχεδιασμό μάρκετινγκ, γρήγορα θα ανακαλύψουμε ότι αποκτούμε ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και τελικά για την οικονομία του τόπου μας».

Στόχος των διοργανωτών είναι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες να αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια να παρουσιάσει η Μαγνησία στο άμεσο μέλλον, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά, προκειμένου να προσελκύσει νέους επισκέπτες.

Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου