ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη θερινών εκπτώσεων σήμερα στην εμπορική αγορά του Βόλου

εναρξη-θερινών-εκπτώσεων-σήμερα-στην-817600

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των θερινών εκπτώσεων, με τους εμπόρους της περιοχής μας να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου στη συγκεκριμένη περίοδο.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, στην οποία στρέφουν το βλέμμα τους οι έμποροι, θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου και όπως εκτιμάται, θα προσελκύσει παράλληλα το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, ενισχύοντας τους οικονομικούς δείκτες της τοπικής αγοράς, που κινούνται σε ρυθμούς ύφεσης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, υπογραμμίζει ότι: «προσδοκούμε να σημειώσει άνοδο η αγοραστική κίνηση και ότι θα έχουμε σίγουρα έναν Ιούλιο πολύ καλύτερο από τον περσινό, δεδομένου ότι πέρυσι πάγωσε η αγορά λόγω των κάπιταλ κοντρόλς. Γι’ αυτό το λόγο, προσθέτει ο ίδιος, εκτιμούμε ότι ο φετινός Ιούλιος θα είναι καλύτερος απ’ τον αντίστοιχο περσινό».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου χαρακτηρίζει «καταστροφικό» τον περσινό Ιούλιο, λόγω των προαναφερθέντων, ενώ σημειώνει παράλληλα ότι η εμπορική κίνηση που θα σημειωθεί κατά την εκπτωτική περίοδο, θα δώσει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στο μεταξύ, προαιρετική είναι, βάσει νόμου, η λειτουργία της τοπικής αγοράς την επόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Με αφορμή την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου, εκδόθηκε, εξάλλου, τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωση από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, το οποίο διενεργεί σχετικούς ελέγχους, στην οποία επισημαίνεται ότι θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. «Είμαστε ανοιχτοί στους ελέγχους, διότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγγείλαμε πολυκαταστήματα, ότι κάνουν εκπτώσεις πριν από τις εκπτώσεις. Είμαστε υπέρ της νομιμότητας», τονίζει ο κ. Τσέλιος.

Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι η περίοδος που αρχίζει από σήμερα, δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επωφεληθούν των εκπτώσεων και να κάνουν συμφέρουσες αγορές, ενώ προτρέπουν ταυτόχρονα τους κατοίκους της περιοχής μας, να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα.

Η καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι έμποροι της περιοχής μας είναι δύσκολη, κατ’ αντιστοιχία με τα προβλήματα που βιώνουν και οι υπόλοιποι κλάδοι των επαγγελματιών, ενώ πολλοί χάνουν τη ρύθμιση στον ΟΑΕΕ και την Εφορεία, λόγω έλλειψης ρευστότητας και αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεών τους.

Οι επαγγελματίες ελπίζουν, ωστόσο, ότι θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία τους, για να καλύψουν τουλάχιστον τις πάγιες, καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου