ΤΟΠΙΚΑ

Σιωπηρό 10ήμερο προσφορών δίνει ζωντάνια στην αγορά

σιωπηρό-10ήμερο-προσφορών-δίνει-ζωντάν-823419

“Ζωήρεψε” χθες η εμπορική αγορά της πόλης. Ποσοστά προσφορών έως και 50% -δεκαήμερης διάρκειας σε αρκετές περιπτώσεις- κατεβάζουν κόσμο στο κέντρο της πόλης και φέρνουν αγορές και χαμόγελα.

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης βγήκε από ένα δύσκολο εξάμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το προηγούμενο διάστημα είχε το βλέμμα στραμμένο στις εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Αυγούστου, προσδοκώντας κίνηση στην εμπορική αγορά.

Ωστόσο, η έλλειψη ρευστότητας οδήγησε τους επαγγελματίες του κλάδου σε προσφορές, προκειμένου να φέρουν έσοδα στα ταμεία τους και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις που δυσκολεύονται να βγάλουν σε πέρας.

Η εμπορική αγορά, όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος, έχει επάρκεια προϊόντων, αρίστης ποιότητας σε ελκυστικές τιμές για την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών.

Προσφορές στα εμπορικά είδη γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ατομικά όποτε και εφόσον ο κάθε επαγγελματίας το αποφασίσει.

Ωστόσο, η ανάγκη για κάλυψη των υποχρεώσεων φαίνεται ότι οδήγησε αρκετούς επαγγελματίες να ξεκινήσουν προσφορές και μάλιστα 10ήμερης διάρκειας ώστε η εμπορική αγορά της πόλης να φαίνεται ότι μπήκε σε δεκαήμερο εκπτώσεων.

Το αποτέλεσμα πάντως χθες έφερε πολύ κόσμο στα εμπορικά καταστήματα, καθώς οι καταναλωτές ξεδιπλώθηκαν και άρχισαν τις αγορές αφού κι εκείνοι από την πλευρά τους περίμεναν καλύτερες τιμές για να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές τους ανάγκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου