ΤΟΠΙΚΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

από-σήμερα-οι-αιτήσεις-για-τις-πανελλα-814847

Πανικός στα κλειστά λύκεια για την ενημέρωση των μαθητών, που θα δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά

Δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2021 συμπληρώνουν από σήμερα τελειόφοιτοι των γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Μαγνησίας, αλλά και απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Εν μέσω καραντίνας, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και τα μαθήματα να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, η αγωνία των διευθυντών είναι η έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών που θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους μέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μόλις πέντε ημερών.

Τα τέσσερα πακέτα οδηγιών ένα για κάθε κατηγορία υποψηφίου, τελειόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και απόφοιτοι προηγούμενων ετών από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, παραλήφθηκαν χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αποστάλθηκαν στα κατά τόπους λύκεια του νομού προκειμένου να λάβουν γνώση οι διευθυντές, οι σύλλογοι διδασκόντων και εν συνεχεία οι μαθητές που μπαίνουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά σε ρυθμό… πανελλαδικών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις με τη λήξη της σχολικής χρονιάς συνήθως γίνονται στον Ιανουάριο. Εν μέσω πανδημίας εκπαιδευτικοί κύκλοι σημειώνουν ότι γίνονται νωρίτερα, υπό τον φόβο του τρίτου κύματος που αναμένεται να χτυπήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος για τον έλεγχο των στοιχείων των υποψηφίων και την οργάνωση των εξετάσεων.

Η ανακοίνωση της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των αιτήσεων από τους υποψηφίους από σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και για πέντε ημέρες έως τις 30 του μήνα προκάλεσε πανικό στις διευθύνσεις των λυκείων για την έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών, αλλά και για τον έλεγχο των στοιχείων που αντί να επιμεριστεί στους καθηγητές κάθε σχολικής μονάδας, την ευθύνη θα αναλάβουν οι ίδιοι οι διευθυντές και υποδιευθυντές από τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά.

Βάσει του δισέλιδου εντύπου οδηγιών που παρέλαβαν τα σχολεία, οι μαθητές καλούνται να στείλουν e-mail ότι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, να δηλώσουν ομάδα προσανατολισμού και τα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν στις πανελλαδικές, τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές, πυροσβεστική ακαδημία, λιμενικό ή ΤΕΦΑΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου