ΤΟΠΙΚΑ

Φ. Σερέτης: Το ΕΣΥ δέχεται πίεση, αλλά η κατάσταση σε Λάρισα και Βόλο είναι ελεγχόμενη

φ-σερέτης-το-εσυ-δέχεται-πίεση-αλλά-η-κ-814485

Την εκτίμηση ότι στη Λάρισα και τον Βόλο ασκείται ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, εξέφρασε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, στη τηλεδιάσκεψη που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δυπεάρχες, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, ενημέρωσε πως η πίεση στα νοσοκομεία οδήγησε αφενός σε τροποποίηση του καταμερισμού βαρών ανάμεσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και αφετέρου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Οπως είπε, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υποδέχεται πλέον μόνο ασθενείς με κορονοϊό ,ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει αναλάβει τον χειρουργικό τομέα και τη μαιευτική κλινική, με καθημερινή εφημερία. Παράλληλα, εδώ και δύο εβδομάδες υφίσταται οικειοθελής συνεργασία με δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια κι έχουν αρχίσει επαφές με δύο ακόμα ιδιωτικές δομές. Ο κ. Σερέτης υπογράμμισε επίσης ότι, με βάση τα νεότερα δεδομένα, ο δείκτης Rt έχει μειωθεί στη Λάρισα στο 0,95, έναντι 1,05 τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Μαγνησία, όπως ανέφερε ο δείκτης μετάδοσης είναι κατά τι υψηλότερος, στο 1,12, όμως παρατηρείται μείωση των εισερχόμενων περιστατικών και αύξηση των εξιτηρίων, ενώ ήδη εκτυλίσσονται επαφές με δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια για ενδεχόμενη αύξηση των εισαγωγών ασθενών μη COVID-19. Ανέφερε επίσης πως για την αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ανέφερε πως τοποθετήθηκαν στον προαύλειο χώρο τρεις σκηνές από τον στρατό που λειτουργούν ως «εξεταστήρια» και πως επίσης διενεργούνται μοριακοί έλεγχοι και στο Κέντρο Υγείας Βόλου.

Τέλος ο κ. Σερέτης προσέθεσε ότι σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας έχουν πλέον αναπτυχθεί κλίνες ΜΕΘ για COVID, με το άθροισμα των κλινών εντατικής θεραπείας να είναι συνολικά 83, ενώ αρχικά ήταν 20.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου