ΤΟΠΙΚΑ

Προσωπική επίθεση Τσάμη κατά Σερέτη

προσωπική-επίθεση-τσάμη-κατά-σερέτη-730742

Για τις ελλείψεις στο Αχιλλοπούλειο

Εχθρική στάση και προκλητική απουσία βούλησης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και εξοπλισμό, όπως ο μοριακός αναλυτής, καταλογίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης προσωπικά στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Ο κ. Τσάμης χθες είχε συνάντηση με την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και το επιστημονικό συμβούλιο του Αχιλλοπουλείου. Αντικείμενο της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δύο θεσμικών οργάνων αποτέλεσε η υποστελέχωση σε γιατρούς και η έλλειψη μοριακού αναλυτή, για την προμήθεια του οποίου έχει ληφθεί απόφαση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, «κολλάει» όμως στην 5η ΥΠΕ.

O κ. Τσάμης σε δηλώσεις του στα τοπικά κανάλια μετά το πέρας των επαφών που είχε στο νοσοκομείο, κάλεσε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ να σταματήσει να «λειτουργεί σαν ένας μικρός πρωθυπουργός», σύμφωνα με τη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και να ακούσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση τις ανησυχίες που εκφράζονται από το επιστημονικό προσωπικό για τις ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πραγματικής βούλησης που πρέπει να επιδείξει η 5η υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον κ. Τσάμη, είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι προσλήψεις των 14 μόνιμων γιατρών που έχει εξαγγελθεί σχεδόν ένα χρόνο τώρα, ενώ επίσης ζητείται να προχωρήσει η αγορά μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο, παρά τη διαφορετική άποψη του κ. Σερέτη.

Ο κ. Τσάμης συνεπικουρούμενος από την ΕΙΝΚΥΛ, επισήμανε πως ο μοριακός αναλυτής είναι απαραίτητος και επιφυλάχτηκε σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των υγειονομικών φορέων της πόλης, ο Ιατρικός Σύλλογος να ζητήσει διερεύνηση νομικών ευθυνών, αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στην πορεία και γιγαντωθεί η πανδημία, χωρίς το νοσοκομείο να έχει εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου