ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη εργασίας Αλ. Μεϊκόπουλου με τη Διοίκηση και θεσμικούς φορείς του Νοσοκομείου Βόλου

σύσκεψη-εργασίας-αλ-μεϊκόπουλου-με-τη-748147

Με σκοπό την ενημέρωσή του για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του Νοσοκομείου ενόψει έξαρσης της πανδημίας

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Ντόκο, τον Πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ κ. Παύλο Μαλινδρέτο, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Χαρανά, τον Προϊστάμενο Βιοϊατρικού Τμήματος κ. Τάσο Ανδριώτη, το μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κ. Μαίρη Ζήγρα, τον Υποδιευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Γκίζα και την Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος κ. Λαμπρινή Γιαννακού.

Λόγος της συνάντησης, ήταν η ενημέρωσή του για την προετοιμασία του Νοσοκομείου και το βαθμό ετοιμότητάς του για το νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφορικά με τη συνάντηση από το πολιτικό γραφείο του κ. Μεϊκόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κομβικό ζήτημα ήταν το θέμα της άμεσης ενίσχυσής του με ανθρώπινο δυναμικό, ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, τη στιγμή που με πρόσφατη εγκύκλιο στο Νοσοκομείο θα νοσηλεύονται πλέον ασθενείς θετικοί στον Covid, με ήπια συμπτωματολογία. Μέχρι τώρα το Νοσοκομείο δεν ήταν κέντρο αναφοράς Covid και νοσήλευε μόνο ύποπτα περιστατικά σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στη μονάδα λοιμώξεων ή σε κρεββάτια στη παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου, ενώ τα θετικά διακομίζονταν στο Πανεπιστημιακό στη Λάρισα. Με τα νέα δεδομένα, ουσιαστικά δημιουργείται μια νέα κλινική στο Αχιλλοπούλειο που θα νοσηλεύει θετικούς ασθενείς Covid με ελλιπές όμως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η ΜΕΘ έχει εξασφαλίσει τη νοσηλεία μέχρι και 10 ατόμων.

Μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προκήρυξης που έγινε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 16 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο που τελικά μειώθηκαν σε 14 από την σημερινή Κυβέρνηση, έχουν μεν τελειώσει από τα συμβούλια κρίσεων, αλλά όπως επεσήμανε ο Βουλευτής «πρέπει επιτέλους να γίνουν άμεσες και γρήγορες ενέργειες στα Υπ. Υγείας και Υπ. Οικονομικών για να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία οι γιατροί που προσλαμβάνονται». Σήμερα παρουσιάζουν οξυμμένο πρόβλημα οι Παθολογικές Κλινικές, οι οποίες ακόμα και με την έλευση των 3 νέων μονίμων παθολόγων γιατρών θα συνεχίσουν να έχουν ελλιπή σύνθεση και γι΄αυτό «στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να γίνουν νέες προκηρύξεις». Να σημειωθεί ότι στον Οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται για τις δυο παθολογικές κλινικές 14 μόνιμοι παθολόγοι και με την έλευση των τριών μόνιμων γιατρών γίνονται 10 οι μόνιμοι που θα υπηρετούν.

Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζουν η Παιδιατρική κλινική, ενώ στην Οφθαλμολογική, λόγω της υποστελέχωσης, ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία και υπάρχουν μέρες του μήνα που δεν εφημερέυει οφθαλμίατρος με συνέπεια οι πολίτες της Μαγνησίας να καταφεύγουν στη Λάρισα ή σε ιδιώτες. Επίσης η υποστελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος, προκαλεί αναβολή ή αργοπορία χειρουργείων. Να τονισθεί ότι εδώ και ένα έτος επί κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει γίνει νέα προκήρυξη και πρόσληψη ειδικού μόνιμου γιατρού, ούτε ακόμη εν μέσω πανδημίας.

Από τον Βουλευτή επισημάνθηκε η ανάγκη να επαναπροκηρυχθούν το συντομότερο και οι 6 θέσεις γιατρών του ΤΕΠ που προκηρύχθηκαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά έμειναν άγονες. «Η έλλειψη γιατρών στο ΤΕΠ και στα Παθολογικά Τμήματα δυσκολεύει το καθημερινό πρόγραμμα εφημεριών που έχει το Νοσοκομείο και σε φάση έξαρσης της πανδημίας, η υποστελέχωση αυτή θα δημιουργήσει έντονα προβλήματα τόσο στο προσωπικό όσο και στους πολίτες».

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε ότι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει κι αυτές να καλυφθούν ώστε να υπάρχει επάρκεια ιδιαίτερα στη φάση έξαρσης της πανδημίας που διανύουμε.

«Η υποστελέχωση των Νοσοκομείων σε υγειονομικό προσωπικό παραμένει το μεγάλο πρόβλημα και επίσης η επάρκεια στα μέσα ατομικής προστασίας».

Το επόμενο που επεσήμανε στη συνάντηση ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ήταν η προμήθεια του Αχιλλοπούλειου με Μοριακό Αναλυτή για την ανίχνευση του ιού, θέμα το οποίο είχε θέσει προς το Υπουργείο Υγείας με την υπ΄αρ. 8618 από 29.07.2020σχετική κοινοβουλευτική του ερώτηση. «Η προμήθειά του για το Νοσοκομείο μας και για όλα τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία θα πρέπει να γίνει άμεσα με πόρους του Δημοσίου, για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ώστε η ανίχνευση του ιού να γίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και να μην έχει ο κόσμος, ως μόνη λύση την επί πληρωμή εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές, ειδικά μέσα σε αυτή την κρίση που διανύουμε, με την ανεργία και μερική απασχόληση να έχουν εκτιναχθεί» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ο Βουλευτής επεσήμανε και την αναγκαιότητα γρήγορης έγκρισης του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής για την καλύτερη αντιμετώπιση των καρκινοπαθών του νομού μας.

Επίσης η μερική λειτουργία του Μαγνητικού τομογράφου και η εγκατάσταση του Στεφανιογράφου οι οποίοι ήρθαν στο Νοσοκομείο μετά από αποφάσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνοδευτούν με επαρκή στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού.

Ο Βουλευτής άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις και τα θέματα που του τέθηκαν και επεσήμανε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, όλοι οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Επίσης τόνισε ότι ο καθένας από τη θέση του θα παλέψει για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου