ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι για σοβαρές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο

καμπανάκι-για-σοβαρές-ελλείψεις-γιατ-814003

Οι σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου θα τεθούν σήμερα υπόψη του νέου διοικητή Ματ. Δραμητινού, με τον οποίο θα συναντηθεί η διοίκηση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Η λίστα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό είναι μακρά. Με βάση τον οργανισμό του Νοσοκομείου καταγράφονται 70 περίπου κενά από τις 155 του οργανογράμματος σε ειδικούς γιατρούς, ενώ το βάρος των εφημεριών επωμίζονται οι εναπομείναντες γιατροί, αλλά και οι ειδικευόμενοι.

Συγκεκριμένα στον Παθολογικό Τομέα, το τμήμα Γαστρεντερολογίας λειτουργεί ουσιαστικά με μία επικουρική γιατρό, που φυσικά λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνει να κάνει εξωτερικά ιατρεία.

Σημαντική έλλειψη ιατρών καταγράφει και η Παιδιατρική Κλινική Βόλου, καθώς από τους 8 γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα, μετά τις παραιτήσεις, το Τμήμα λειτουργεί με μία μόνιμη γιατρό και τρεις επικουρικούς.

Την ίδια στιγμή, σε τεντωμένο σχοινί είναι το τμήμα Οφθαλμολογίας, καθώς από τους 5 γιατρούς που προβλέπονται εργάζεται μόνο ένας μόνιμος γιατρός και ένας επικουρικός. Στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική, επίσης ο ένας μόνιμος γιατρός που απασχολείται αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και στο Τμήμα θα παραμείνουν δύο επικουρικοί και ένας αποσπασμένος γιατρός από τη Λάρισα. Το οργανόγραμμα προβλέπει συνολικά έξι μόνιμους γιατρούς.

Το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου προβλέπει κι άλλες ειδικότητες, οι θέσεις των οποίων είναι είτε κενές, είτε μερικώς καλυμμένες ή ακόμη ο αριθμός τους δεν επαρκεί για τον όγκο των περιστατικών.

Ελλείψεις, επίσης, υπάρχουν και στον εργαστηριακό τομέα, ενώ στην αιμοδοσία το τμήμα λειτουργεί με μία αποσπασμένη γιατρό από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και έναν επικουρικό, ενώ θα έπρεπε να είναι καλυμμένες 3 οργανικές θέσεις.

«Δυστυχώς με το Νοσοκομείο Βόλου απ’ ότι φαίνεται γυρίζουμε στα παλιά τα χρόνια, όπου ένας γιατρός εξυπηρετούσε όλες τις ειδικότητες. Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου δεν πάει άλλο. Αποδυναμώνεται συνεχώς και αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Στη σημερινή συγκυρία που ζούμε και εξαιτίας οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν το Νοσοκομείο που έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο όγκο περιστατικών, να υπολειτουργεί. Αυτό δημιουργεί ανησυχία, αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Το θέμα της υποστελέχωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό καμίας μνημονιακής υποχρέωσης», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαυτούρας, εκφράζοντας την προσδοκία ότι το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα τύχει ευήκοα ώτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου