ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στην επίσχεση εργασίας για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

επιστροφή-στην-επίσχεση-εργασίας-για-834448

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα βρίσκονται ξανά οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ γεγονός που σημαίνει ότι σε όσους γιατρούς συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι επισκέψεις θα είναι επί πληρωμή για τον ασφαλισμένο.

Στο Βόλο δεν υπάρχει ασφαλή εικόνα μέχρι αυτή τη στιγμή πόσοι γιατροί συμμετέχουν στην κινητοποίηση και αυτό διότι σε ειδικότητες όπου ήδη έχει σχεδόν εξαντληθεί το πλαφόν των επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ, εκτιμάται ότι οι γιατροί δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία της επίσχεσης.

Ο ιατρικός κόσμος αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα κινητοποίηση καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του για την αποπληρωμή των οφειλών του προς τους συμβεβλημένους γιατρούς με αποτέλεσμα να έχουν πληρωθεί για το μήνα Ιανουάριο το 1/3 των γιατρών που συνεργάζονται με τον Οργανισμό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι στηρίζει την επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ όπως επίσης και τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών ιατρών για αναβάθμιση των Δημόσιων Νοσοκομείων με επαρκή εξοπλισμό αλλά και με την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει εξοφλήσει τους συμβεβλημένους γιατρούς για όλο το 2016, ενώ υπάρχουν και οφειλές προς αυτούς από το 2012 μέχρι τέλους του 2015.

«Λέμε -σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος- όχι στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με τις γνωστές απειλές περί μη ανανέωσης συμβάσεων σε όποιον συμβεβλημένο ιατρό προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχισθεί πλέον με τον ίδιο τρόπο και εις βάρος των συμβεβλημένων ιατρών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου