ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν τρόφιμα σε 650 άπορες οικογένειες

δωρεάν-τρόφιμα-σε-650-άπορες-οικογένειε-8082

Εντός του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή δωρεάν τροφίμων σε 650 άπορες οικογένειες της περιοχής μας, μέσω του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το αίτημα της Μητρόπολης Δημητριάδος εγκρίθηκε πρόσφατα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποσταλούν οι πρώτες ποσότητες τροφίμων στους δικαιούχους.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εκφράζει την ικανοποίησή του για το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας ότι «προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, προκειμένου να βοηθήσουμε τους άπορους συμπολίτες μας και το πράττουμε πάντα με την καρδιά μας».

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη απόρων οικογενειών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ και να υπάρχουν παράλληλα ανήλικα τέκνα.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος υπέβαλε ευθύς εξαρχής σχετικό αίτημα προκειμένου να βοηθηθούν οι εκατοντάδες άπορες οικογένειες που ζουν στην περιοχή μας, ανοίγοντας δρόμους περαιτέρω ενίσχυσης, όσων έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική» και εκτιμάται ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανακούφιση δεκάδων απόρων συμπολιτών μας, οι οποίοι βιώνουν πολλά καθημερινά προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε το πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση απόρων οικογενειών του Δήμου Σκιάθου, μέσω της ίδιας πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 32 άπορες οικογένειες του νησιού, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον Δήμο Σκιάθο κατόπιν σχετικού αιτήματος. Αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» είναι, σημειωτέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σημαντική ενέργεια αλληλεγγύης.

Ο Δήμος ενημερώθηκε εγγράφως από τα μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος» για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στην συνέχεια έγινε η επαφή και η απαραίτητη αλληλογραφία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου να βοηθηθούν τα αναξιοπαθούντα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου