ΤΟΠΙΚΑ

Yποτονικό το ενδιαφέρον ιδιωτών γιατρών

yποτονικό-το-ενδιαφέρον-ιδιωτών-γιατρ-806474

Επιφυλακτικοί να λειτουργήσουν τα ιατρεία τους για εμβολιασμούς στον Βόλο – «Δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό» λένε

«Δεν έχουμε τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό για να ανταπεξέλθουμε σ’ όλη αυτή τη διαδικασία», είναι η πρώτη αντίδραση ιδιωτών γιατρών στο ερώτημα που τους τέθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, για το εάν ενδιαφέρονται ή όχι να κάνουν εμβολιασμούς κατά του COVID-19 στα ιατρεία τους. «Παρότι όλοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του εμβολίου, διότι θα δώσει μία ελπίδα στην ανθρωπότητα και θα βάλει ένα φρένο στον ιό, εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο θέμα της λειτουργίας των ιατρείων τους ως εμβολιαστικά κέντρα, προβάλλοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα», εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΙΣΜ Ε. Τσάμης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι αφενός τα εμβόλια πρέπει να φυλάσσονται σε καλά ψυχόμενους χώρους ( σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες) και αφετέρου χρειάζεται επιπλέον προσωπικό (π.χ. νοσηλεύτριες), έχει οδηγήσει πολλούς γιατρούς να μην έχουν αποφασίσει τελικά, αν θα συμμετέχουν ή όχι στη διαδικασία. Οι προθεσμίες ωστόσο που θα πρέπει να απαντήσουν είναι πολύ σφιχτές. Το υπ. Υγείας έχει ζητήσει από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η σχετική λίστα με τα ονόματα των ενδιαφερομένων ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών, να έχει παραδοθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας έχει ενημερώσει τα μέλη του, όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση να το κάνουν μέχρι σήμερα Τετάρτη.

«Εκτιμώ ότι σαφέστερη εικόνα θα έχουμε την Πέμπτη για το ποιοι συνάδελφοι μπορούν και έχουν την υλικοτεχνική υποδομή για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν σωστά και να σπεύσουν να «θωρακιστούν» μέσω του εμβολιασμού όταν ξεκινήσει η διαδικασία», κατέληξε ο κ. Τσάμης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου