ΤΟΠΙΚΑ

Επιπλέον 70.000 ευρώ έλλειμμα στο Δήμο Βόλου

επιπλέον-70-000-ευρώ-έλλειμμα-στο-δήμο-βόλο-804310

Επιπλέον 70.000 ευρώ έλλειμμα από τα δημοτικά ταμεία Βόλου έδειξε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ένορκη διοικητική εξέταση που είχε διαταχθεί στις 18 Ιουνίου, μετά τον εντοπισμό από ορκωτούς λογιστές ελλείμματος ύψους 270.000 ευρώ. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται πλην των δύο που μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και άλλοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε χθες και νέα ΕΔΕ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Παραδόθηκε χθες το μεσημέρι, στη δημοτική αρχή Βόλου, το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διατάχθηκε μετά τον εντοπισμό ελλείμματος στα δημοτικά ταμεία, ύψους 270.000 ευρώ.

Η εντολή για την ΕΔΕ είχε δοθεί στις 18 Ιουνίου, παράλληλα με την κατάθεση από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, στην Εισαγγελία Βόλου, αναφορά για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος.

Το ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο αποκαλύφθηκε στις 6 Ιουνίου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τον κ. Θεοδώρου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ήταν ο ίδιος που προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και ανακάλυψε έλλειμμα στα ταμεία, μετά από ενδείξεις που επικαλέστηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ.

Δύο υπάλληλοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα στα ταμεία και έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλα πόστα. Ο πρώην ταμίας φέρεται να καταχράστηκε ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ και επιπλέον 40.000 ευρώ υπάλληλος του τμήματος εμπορίου που έκανε τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, αλλά δεν απέδιδε τα χρήματα στο ταμείο.

Για την υπόθεση είχε προσκληθεί κλιμάκιο ορκωτών λογιστών, που έκανε φύλλο και φτερό τα ταμεία του Δήμου Βόλου. Το ύψος του ελλείμματος ανέρχεται στις 270.000 ευρώ περίπου συνολικά.

Ωστόσο, από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε και διήρκησε περίπου ενάμιση μήνα προέκυψαν και νέα στοιχεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα γίνεται λόγος για επιπλέον έλλειμμα της τάξης των 70.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, που συνολικά εμφανίζονται «μείον» κατά 340.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι και από άλλες υπηρεσίες, που φέρονται να έκαναν εισπράξεις για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, χωρίς να εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά και τα χρήματα κατέληγαν αντί για τα συρτάρια του ταμείου της οικονομικής υπηρεσίας, στις τσέπες τους.

Ηδη διατάχθηκε νέα ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές επιπλέον ποσό που λείπει από τα ταμεία, αλλά και πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 (σ.σ. χθες) ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και παραδόθηκε ο φάκελος με το πόρισμα για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Βόλου, ο οποίος και μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες.

Ο Δήμος Βόλου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιβάλλει χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι διετάχθη νέα ΕΔΕ για περαιτέρω εξέταση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου