ΤΟΠΙΚΑ

Κατά 90% ολοκληρώθηκε η διανομή των σχολικών βιβλίων στη Μαγνησία

κατά-90-ολοκληρώθηκε-η-διανομή-των-σχολι-802810

Στις αποθήκες των σχολείων βρίσκονται τα σχολικά βιβλία που θα παραλάβουν οι μαθητές με το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Στο νομό, η διανομή των σχολικών βιβλίων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αποθήκης για τη Μαγνησίας, Δ. Αλιώρη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη από τα τέλη Ιουνίου, το σύνολο των σχολικών βιβλίων έχουν παραλάβει τα δημοτικά σχολεία.

Αυτή την περίοδο, ολοκληρώνεται η διανομή και για τα βιβλία της δευτεροβάθμιας σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού. Οπως ανέφερε ο υπεύθυνος της αποθήκης, έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για τις β’ και γ’ τάξεις των γυμνασίων και λυκείων. Εξαίρεση αποτελούν τα βιβλία για τα μαθήματα κατεύθυνσης της γ’ λυκείου, οι ανάγκες για τα οποία θα προκύψουν από Σεπτέμβριο. Επίσης δεν διανεμήθηκαν βιβλία για τις ξένες γλώσσες, καθώς και σε αυτή την περίπτωση τα τμήματα και ο αριθμός των μαθητών θα προκύψουν επίσης από Σεπτέμβριο.

Τα βιβλία για την α’ τάξη σε γυμνάσια και λύκεια διανεμήθηκαν βάσει του περσινού αριθμού μαθητών. Μόλις ολοκληρωθούν και οι μετεγγραφές, θα προκύψουν οι ακριβείς ανάγκες σε κάθε σχολείο.

Σε αναμονή βρίσκονται τα επαγγελματικά λύκεια για τα σχολικά βιβλία, καθώς τα τμήματα που θα συσταθούν ανά τομέα και ειδικότητα θα προκύψουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου και μόλις υπάρχει ακριβής εικόνα θα γίνει αίτημα για την αποστολή των βιβλίων και για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.

Μετεγγραφές

Αυτές τις ημέρες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εξετάζονται τα αιτήματα μετεγγραφών που έχουν καταθέσει μαθητές και η ικανοποίηση ή μη των οποίων θα δώσει και την τελική εικόνα του αριθμού των τμημάτων που θα συσταθούν στην α’ τάξη των γυμνασίων και λυκείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου