ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαγεωργίου

απεβίωσε-ο-πρώην-βουλευτής-της-νδ-γιάν-802144

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Γιάννης Παπαγεωργίου, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Γ. Παπαγεωργίου νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από τη διάγνωση ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό και παρά την μάχη που έδινε, κατέληξε σήμερα.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ένας από τους πιο γνωστούς γυναικολόγους – μαιευτήρες του Βόλου ανέλαβε το 1974 την διεύθυνση της Γυναικολογικής Κλινικής «Παπαγεωργίου» στην οδό Δημητριάδος, την οποία ίδρυσε ο πατέρας του Νικόλαος Ι. Παπαγεωργίου. Διηύθυνε την Κλινική έως το 1989 και το 2010, μετά την μετατροπή της σε Νευρολογική Κλινική ξεκίνησε να λειτουργεί υπό την διεύθυνση του Νικόλα Ι. Παπαγεωργίου, εγγονού του ιδρυτή της Κλινικής Νικόλαου Παπαγεωργίου.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στο Βόλο το 1939. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Λονδίνου. Ήταν Μαιευτήρας- Γυναικολόγος και διατηρούσε την Κλινική “Παπαγεωργίου” στην οδό Δημητριάδος, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί ως σήμερα ως Νευρολογική Κλινική πλέον, υπό τη διεύθυνση του γιου του Νικόλα.

Ήταν γιος του βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος των Φιλελευθέρων και αργότερα της ΕΡΕ Νικολάου Παπαγεωργίου.

Ήταν μέλος της Νεολαίας της ΕΡΕ, διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Ολυμπιακού Βόλου το 1975, ενώ το 1978 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Βόλου. Εξελέγη πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διατέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Λαμίας. Βουλευτής εξελέγη το 1989.

Χρ. Μπουκώρος: Ο Γιάννης Παπαγεωργίου

υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον τόπο του

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Παπαγεωργίου, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον τόπο του. Υπηρέτησε την επιστήμη ως ένας από τους πιο πετυχημένους γυναικολόγους – μαιευτήρες του Βόλου. Υπηρέτησε την παράταξη ως βουλευτής και στέλεχος. Αφησε το αποτύπωμά του και στον αθλητισμό για δεκαετίες ως ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά ο Γιάννης Παπαγεωργίου με τίμησε με την πολιτική και την προσωπική του φιλία. Οι επαφές μας υπήρξαν πυκνές και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον του για την πορεία της Μαγνησίας και της Ελλάδας υπήρξε έντονο, γνήσιο και διαρκές μέχρι το πέρας της ζωής του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κατερίνα, στα παιδιά του Νίκο και Έλενα και σε όλο το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, από το οποίο αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε ως ένας γνήσιος πατριώτης με αστείρευτη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και στον άνθρωπο.

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη».

Συλλυπητήρια δήλωση

του Βουλευτή Μαγνησίας Κων. Μαραβέγια

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαγεωργίου, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επισημαίνοντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα:

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιάννη Παπαγεωργίου, έναν εξαίρετο επιστήμονα, με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και τον τόπο του.

Υπηρέτησε με συνέπεια τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας από τα νεανικά του χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην πολιτική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον αθλητισμό. Επίσης, τιμήθηκε από τους συναδέλφους του γιατρούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπήρξε ενεργός πολίτης με υψηλή αίσθηση της προσφοράς, που είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αποχαιρετισμός Γ. Σούρλα στον Γιάννη Παπαγεωργίου

Αποχαιρετώντας τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο πρ. Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας αναφέρει:

«Ο Γιάννης έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβη, συνετή, σεμνή, ήπια αλλά και δημιουργική ήταν η διαδρομή του στην κοινωνία, την επιστήμη και την πολιτική.

Στην κοινωνία την οποία αγάπησε και υπηρέτησε ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς με την δράση του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Την ιατρική, με την άρτια επιστημονική κατάρτιση ως γυναικολόγος – μαιευτήρας την υπηρέτησε ως λειτούργημα μέσα στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας και της ανθρωπιστικής ευπρέπειας.

Στην πολιτική δώσαμε στην Βουλή μαζί αγώνες για τη Μαγνησία και την Ελλάδα. Ως βουλευτής, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα που από την θέση του Υπουργού Υγείας δίναμε μάχες για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βάλαμε τα θεμέλια και φαίνεται ότι αντέχουν μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης θα λείψει, ιδιαίτερα από την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του, αλλά άφησε παρακαταθήκες που θα κρατούν ζωντανή την μνήμη του και αυτό είναι σπουδαίο.

Σημασία δεν έχει το πέρασμα από την ζωή, αλλά τι αφήνεις όταν φεύγεις και ο Γιάννης άφησε πολλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου