ΑΛΜΥΡΟΣ

Δίνουν ζωή σε άχρηστα υλικά

δίνουν-ζωή-σε-άχρηστα-υλικά-771033

Βολιώτης πολιτικός μηχανικός και διακοσμήτρια αναδεικνύουν την περιοχή του Πτελεού

Πρωτότυπο πρότζεκτ υλοποιούν πολιτικός μηχανικός από τον Βόλο και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων από τους Δελφούς, αναδεικνύοντας την περιοχή του Πτελεού. Με οδηγό την έμπνευση, το μεράκι και την φαντασία τους, η Στέβη Λύτρα και ο συνεργάτης της Γιώργος Παπαγεωργίου, συλλέγουν ακατέργαστα υλικά από τις παραλίες της περιοχής του Πτελεού, δημιουργώντας μια σειρά από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, που προσδίδουν πινελιές πρωτοτυπίας στην καθημερινότητα.

Βασισμένοι στα παιχνίδια του μυαλού, ονόμασαν το συγκεκριμένο πρότζεκτ «Mindcraft ptoject» και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στον εξωτερικό χώρο του παλιού καφενείου στο Πηγάδι του Πτελεού, ένα από τα παλαιότερα της περιοχής, με ηλικία ενός περίπου αιώνα. Το κτίριο αφού συντηρήθηκε εξωτερικά, με την φροντίδα των δύο δημιουργών, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της έκθεσης, που είναι καθημερινά ανοιχτή στο κοινό.

Με πρώτες ύλες τα ακατέργαστα υλικά των παραλιών της Μαγνησίας, όπως πέτρες, ξύλα, όστρακα, δημιουργούν εμπνευσμένα έργα, δίνοντας έκφραση στην τέχνη της ανακύκλωσης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την Στέβη Λύτρα, η οποία υπογράμμισε ότι γνωρίζοντας την περιοχή του Πτελεού, όπου διανύει περίοδο διακοπών, μαγεύτηκε και αποφάσισε με τον συνεργάτη της, να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη σειρά έργων, εμπνευσμένη από το φυσικό περιβάλλον. «Όταν μείναμε σε εξοχικό της περιοχής για λίγο, μας άρεσε και αποφασίσαμε να παραμείνουμε μεγαλύτερο διάστημα, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε έκθεση. Τα αντικείμενα που συγκεντρώνουμε, προέρχονται από τις γύρω παραλίες, το Αχίλλειο, την Λεύκη, την Παχιά άμμο και αλλού» ανέφερε, δηλώνοντας παράλληλα εντυπωσιασμένη από το περιβάλλον. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά για το κοινό από τις 19:00 μέχρι τις 24:00, με τους δύο γνωστούς δημιουργούς να υπογραμμίζουν ότι θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι στην περιοχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου