ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχυτική διδασκαλία για πρώτη φορά εξ αποστάσεως

ενισχυτική-διδασκαλία-για-πρώτη-φορά-801464

Συνολικά 283 τμήματα για έξι μαθήματα στα Γυμνάσια έχει ζητήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Πρόβλεψη για διαδικτυακά μαθήματα και στο πλαίσιο του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια περιλαμβάνει η νέα Υπουργική Απόφαση που εγκρίθηκε προ ημερών. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει κατατεθεί αίτημα για η σύσταση συνολικά 283 τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, με τα φροντιστηριακού τύπου μαθήματα να ξεκινούν από τη νέα χρονιά και μάλιστα εξ αποστάσεως αν δεν επιτρέψουν τη διά ζώσης διδασκαλία οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη, το προηγούμενο διάστημα μαθητές των Γυμνασίων του νομού κλήθηκαν να δηλώσουν μαθήματα στα οποία χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη.

Μα βάση τις δηλώσεις των μαθητών ανά μάθημα, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κατέθεσε αίτημα για τη σύσταση συνολικά 283 τμημάτων. Από αυτά τα 60 αφορούν στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας (48 στη χερσαία και 12 τμήματα στη νησιωτική Μαγνησίας), 60 στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών (48 στη χερσαία Μαγνησία και 12 στα νησιά), 64 τμήματα στο μάθημα των μαθηματικών (52 στη χερσαία Μαγνησίας και 12 στη νησιωτική), 54 τμήματα στη φυσική (42 στη χερσαία και 12 στη νησιωτική), 29 τμήματα στο μάθημα της χημείας (21 στη χερσαία και 8 στη νησιωτική και τέλος 16 τμήματα στο μάθημα των αγγλικών (10 στη χερσαία Μαγνησία και έξι στη νησιωτική).

Με βάση τον αριθμό των τμημάτων έχει εκτιμηθεί και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα τα στελεχώσουν. Υπολογίζεται ότι στη Μαγνησία θα χρειαστεί να προσληφθούν συνολικά 41 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων 32 για την α’ (χερσαία) περιοχή και 9 για τη β’ (νησιωτική) περιοχή.

Υπολογίζεται ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών θα γίνει μέσα στις γιορτές, προκειμένου με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως να μπορέσουν να ξεκινήσουν και τα μαθήματα που απευθύνονται σε αδύναμους μαθητές που χρειάζονται επιπλέον στήριξη σε βασικά μαθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου