ΤΟΠΙΚΑ

Aντιδρούν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας στον νέο προϋπολογισμό

aντιδρούν-οι-συνταξιούχοι-της-μαγνησί-801468

Περικοπές στην υγεία καταγγέλλει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Φωνή διαμαρτυρίας για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 υψώνει η Διοίκηση του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντάς τον «αντιλαϊκό», σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι συνταξιούχοι, διαμαρτύρονται διότι όπως τονίζουν «προβλέπει περικοπές στις δαπάνες Υγείας και μείωση των κονδυλίων του υπουργείου Εργασίας με την οποία πετσοκόβονται συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και στραγγαλίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία, στην αύξηση των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν το λαό».

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι στον κρατικό προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας προβλέπεται, πέρα των άλλων, περικοπή 600 εκατομμυρίων για την υγεία, που είναι δικά μας χρήματα και έχουν επιβληθεί σε όλα τα λαϊκά στρώματα από την άγρια φορολογία», συνεχίζει ο σύλλογος και καλεί τους συνταξιούχους, και τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν και να παλέψουν για «αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Παράλληλα ζητά να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ και απαιτεί να φορολογηθεί το κεφάλαιο με 45% για τα κέρδη του, ενώ το αφορολόγητο για τους εργαζόμενους για διαμορφωθεί ως εξής: Ατομικό 20.000 ευρώ με αύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ακόμη αναφέρει πως είναι επιβεβλημένη η αύξηση με νόμο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως επίσης η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και τους 13ης και 14ης σύνταξης.

Τέλος ζητείται να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, να μην περικοπεί το Δώρο Χριστουγέννων, να δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, ενώ όσον αφορά τους ανέργους ζητά το επίδομα ανεργίας να διαμορφωθεί στο 80% του κατώτατου μισθού, χωρίς όρους ή προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου